Lindenfeld

Lindenfeld
autor Ioan T. Morar | editura Polirom | 2006 | 264 pagini | 973-46-0482-1
Editia a II-a. Prefata de Marius Chivu.
"Un roman postmodern curat, limpede, sofisticat, dar fara ifose. Un artificiu literar dintre cele mai traductibile. O recuperare sintetica si plina de umor a emblemelor esentiale ale Romaniei post-comuniste. Acestea ar fi, in rezumat, calitatile cartii lui Ioan T. Morar, Lindenfeld, la care trebuie adaugata observatia, si ea favorizanta, ca rar le gasim intrunite intre copertile aceleiasi carti. Iar Romania din Lindenfeld e complet netrucata. Capabila sa-si reconstruiasca aparentele, ea nu doreste totusi sa le conserve, preferind sa se verse la loc in dezordinea initiala, familiara si junglifera, in care va astepta un alt impuls ordonator, cu efect la fel de temporar. Demonstratia face cit un studiu de etnopsihologie cu blindaj sociologic." (Tania Radu)
"Am vrut sa scriu o carte care sa fie opera unui profesionist, nu a unui prozator neinteles de semeni. Am avut o optiune categorica pentru simplitatea povestii. Nu mi-am propus sa elucidez mistere ale sufletului omenesc si sa schimb conceptia despre literatura a contemporanilor mei. Mi-am propus sa scriu onest. Iar onestitatea e ceva care nu prea se invata, tine de structura interioara. Am vrut sa iasa un roman care sa povesteasca in mod credibil." (Ioan T. Morar)
Literatura romana   |   ROMAN   |   Literatura SF   |   Beletristica   |   ISTORIE SI CRITICA LITERARA   |   Beletristica si critica literaraPoti gasi cartea si pe siteurile:

librarultau.ro 23.5 lei Lindenfeld
cartea-ta.ro 23.5 lei Lindenfeld
piata-cartii.ro 23.5 lei Lindenfeld
superlibrarie.ro 23.5 lei Lindenfeld
magazinultau.ro 23.5 lei Lindenfeld
libraria-noastra.ro 23.5 lei Lindenfeld
allinonemedia.ro 23.5 lei Lindenfeld
www.tamada.ro 23.5 lei Lindenfeld
www.pravaliacucarti.ro 23.5 lei Lindenfeld
carteadinraft.ro 26.41 lei Lindenfeld
carturari.ro 26.95 lei Lindenfeld
ishop.ro 26.95 lei Lindenfeld
polirom.ro 26.95 lei Lindenfeld
librariaonline.ro 27 lei Lindenfeld

Alte carti de care ati putea fi interesati

Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis

Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis
» autor Ioan T. Morar | editura Polirom | 2007 | 272 pagini
""Fericit cel care, ca Ulise, a calatorit in jurul pamintului", spune un faimos vers. Ei bine, Ioan T. Morar a reusit o performanta care, la rindu-i, ar trebui sa-si gaseasca homerul: el a calatorit la capatul lumii! A locuit vreme de doua luni intr-un paradis de o paralizanta frumusete, "o frumusete care se risipeste in gol", dupa cum o defineste autorul, incercind sa inteleaga alteritatea abs...
pret de la 23.95 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

Psihologie si situatie

Psihologie si situatie
» autor Morar Ecaterina | editura Paideia | 2003
Psihologia veritabila vazuta drept o cercetare asupra psihismului omenesc,in toate ipostazele contradictorii ale acestuia nu poate fi decat situationala.Psihologia,fie ea antropologica,morala sau politica,vizeaza,in prima si ultima instanta,p cunoastere in adancime a situatiei problematice in care se afla un anumit om,atunci cand acesta trebuie sau este obligat sa rezolve teme dilematice pe car...
pret de la 7.25 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Ghid de pregatire pentru Teza cu subiect unic, clasa a VIII a, semestrul I, Gina Camarasu,Veronica Micle ,Mihai Morar

Ghid de pregatire pentru Teza cu subiect unic, clasa a VIII a, semestrul I, Gina Camarasu,Veronica Micle ,Mihai Morar
» autor Gina Camarasu, Veronica Micle, Mihai Morar | editura Sigma
TITLU : Ghid de pregatire pentru Teza cu subiect unic, clasa a VIII a, semestrul I AUTOR : Gina Camarasu, Veronica Micle, Mihai Morar TRADUCATOR : *** EDITURA : Sigma ANUL APARITIEI : 2007 COLECTIE : *** ISBN :973-649-386-7 FORMAT CARTE : *** NR. PAGINI : *** DESCRIERE: Un ajutor suplimentar pentru elevii de scoala generala.
pret de la 9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Comentariu la Evanghelia lui Ioan. Editie bilingva

Comentariu la Evanghelia lui Ioan. Editie bilingva
» autor Eriugena, Ioan Scotus | editura POLIROM | 2009 | 344 pagini
Comentariu la Evanghelia lui Ioan. Editie bilingva. Prezentare - Comentariu la Evanghelia lui Ioan. Editie bilingva. Format in spiritul neoplatonismului de inspiratie augustiniana, Eriugena a realizat o sinteza originala intre ierarhia neoplatonica si teologia crestina,fata de care secolele urmatoare au simtit atit o continua seductie, cit si nevoia unei distantari doctrinare oficiale. Al...
pret de la 34.95 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

Moralitati elementare

Moralitati elementare
» autor Vasile Morar | editura Paideia
Aceasta carte este un rezultat voluntar al unor atitudini liber exprimate in forma publicistica timp de mai multi ani. Ea incearca sa circumscrie din varii perspective moralitati elementare, asa cum au putut fi acestea decupate din situatii de viata, din situatii vizibile, in primul rand, in ipostazele lor politice sau utilitare, religioase sau profane.
pret de la 25 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro