Septuaginta. De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi

Septuaginta. De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
autor Harl, Marguerite Dorival, Gilles | editura Herald | 384 pagini
Septuaginta este prima versiune a Bibliei Ebraice, facuta in limba greaca, incepand cu secolul al IIIa€‘lea inaintea erei noastre, la Alexandria. Ea a devenit apoi ceea ce crestinii au numit "Vechiul Testament".
Lucrarea de fata se prezinta in trei parti ce corespund celor trei cai principale de abordare a studiilor legate de Septuaginta: istoria sa (originile sale, constituirea sa, viata sa in sanul iudaismului); studiul textului sau (starile textuale relevate de diversitatea manuscriselor sale, a limbii sale, a divergentelor sale in raport cu ebraica "masoretica"); exegeza si teologia fundamentate pe textul sau (ceea ce gasim in Noul Testament si la Parintii greci).
Un fir rosu trece prin toate cele noua capitole ale cartii: este chiar viata Septuagintei, de la nastere pana la maturitate, la fecundarea sa, apoi la posteritatea sa, la prezenta continua in mainile pioase ale ortodocsilor orientali, in timp ce in alte locuri disparea, reinviind acum ca un obiect autonom, de care istoricii iudaismului si ai crestinismului vor tine cont mai mult.
Intentia noastra este nu numai de a face ca Septuaginta sa intre cu drepturi depline in cultura biblica, ci, intra€‘un mod mai general, de a starni curiozitatea celor interesati de textele de valoare universala. Opera de importanta capitala atat pentru istoria iudaismului elenistic, cat si pentru originile crestinismului, aceasta Biblie Greaca... a fost prezenta in crestinism pe parcursul mai multor secole si a ramas astfel in lumea orientala de limba greaca; citita si comentata pana la finele lumii Bizantului, a fost creatoarea unei directii, adevarat monument de cultura si de religiozitate. (Marguerite Harl)
Practice   |   Spiritualitate   |   Religie   |   Cultura si civilizatie   |   Cultura generala   |   Dictionare si ghiduriPoti gasi cartea si pe siteurile:

carteadinraft.ro 31.04 lei Septuaginta - De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
librariaonline.ro 32 lei Septuaginta - De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
lucman.ro 32 lei Septuaginta - De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
librarultau.ro 32 lei Septuaginta - de la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
allinonemedia.ro 32 lei Septuaginta - De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
libraria-noastra.ro 32 lei Septuaginta - De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi
www.tamada.ro 32 lei Septuaginta. De la iudaismul elenistic la crestinismul vechi

Alte carti de care ati putea fi interesati

Hiroshima dragostea mea

Hiroshima dragostea mea
» autor Marguerite Duras | editura Rao | 2006 | 128 pagini
O frumoasa poveste de dragoste dintre un arhitect japonez si o actrita franceza aflata in Tara Soarelui-Rasare pentru a face un film despre pace, "Hiroshima mon amour" este o uimitoare explorare a influentei razboiului asupra culturilor franceza si japoneza, avand in centru conflictul intre dragoste si dezumanizare. "Duras scrie superb... cu o intensitate remarcabila, rar intalita, in afara ...
pret de la 12.99 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

Doctrina Trezirii - Invatatura lui Buddha in cele mai vechi texte

Doctrina Trezirii - Invatatura lui Buddha in cele mai vechi texte
» autor Rahula Walpola | editura Herald | 240 pagini
Descriere - Doctrina Trezirii - Invatatura lui Buddha in cele mai vechi texte Doctrina trezirii reprezinta o relatare clara, la inde­mana oricui, despre principiile fundamentale ale doctrinei buddhiste, asa cum se regasesc ele in cele mai multe texte stravechi, denumite "Traditia" (Agama) in sanskrita si "Corpul Canonic" (Nikaya) in pali. Autorul, care poseda o cunoastere incomparabila a aces...
pret de la 16 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Morala si Dogma ritului scotian vechi

Morala si Dogma ritului scotian vechi
» autor ALBERT PIKE | editura Editura Herald | 2004 | 220 pagini
Morala si Dogma ritului scotian vechi Prezentare: Morala si Dogma Ritului scotian vechi si acceptat al francmasoneriei a fost vreme de un secol cartea cea mai respectata in masonerie. Si aceasta pentru ca autorul, cu o eruditie remarcabila si o profunda experienta in ordin, a cautat sa sistematizeze ritualul punandu-l in acord cu vechile misterii, si sa redea simbolurilor intelesurile pri...
pret de la 22 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Pictori francezi ai secolului XX

Pictori francezi ai secolului XX
» autor Bernard Dorival | editura MERIDIANE | 1983 | 240 pagini
Cartea lui Bernard Dorival reprezinta o sinteza exemplara a picturii franceze din prima jumatate a secolului XX in care fazele mai importante ale procesului de cristalizare ale stilului artei moderne sunt urmarite si explicate in dezvoltarea lor.
pret de la 4 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Istoria religiilor 2. Iudaismul si crestinismul

Istoria religiilor 2. Iudaismul si crestinismul
» autor Giovanni Filoramo | editura Polirom | 2008 | 670 pagini
Iudaismul - incepind de la religia lui Israel si pina in zilele noastre. Crestinismul - acordindu-se o atentie deosebita principalelor confesiuni (catolicism, protestantism, ortodoxism) si expansiunii lor misionare.[......]Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea. In acest al ...
pret de la 59.5 lei   -   7 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro