Relatii publice - Strategii si tactici - Bonus: CD video-interviu cu Dennis Wilcox

autor Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip H. Ault, Warren K. Agee | editura Curtea Veche | 2009 | 624 pagini
Relatii publice - Strategii si tactici este cea mai cunoscuta lucrare internationala academica de introducere in relatii publice continand cel mai amplu set de studii de caz. Lucrare fundamentala pentru studentii la facultatile de relatii publice si comunicare, dar si necesar instrument de lucru pentru practicienii din domeniile relatiilor publice, jurnalismului, comunicarii, diplomatiei, politicii, managementului si afacerilor, cartea reprezinta o privire de ansamblu asupra principiilor, conceptelor si metodelor relatiilor publice. Abordarea ce combina conceptele fundamentale cu studiile de caz ajuta cititorii sa relationeze teoria cu practica actuala din domeniu si demonstreaza modalitatile prin care relatiile publice joaca un rol vital in economia globala si in dezbaterea publica a problematicilor contemporane.
Structurata in cinci parti (Rolul relatiilor publice • Procesul de relatii publice • Strategia de relatii publice • Aplicatii ale relatiilor publice • Tactici de relatii publice), Relatii publice. Strategii si tactici face parte din bibliografia de baza a peste 350 de facultati si universitati americane si a fost publicata in numeroase alte tari: China, Estonia, Lituania, Letonia, Grecia, Spania, Rusia.
Dennis L. Wilcox este profesor de Relatii Publice si director al School of Journalism & Mass Communication din cadrul Universitatii San Jose, cea mai cunoscuta facultate americana de profil din California de Nord. Face parte din consiliul editorial al prestigioaselor reviste universitare Public Relations Review si Journal of Public Relations Research si este membru acreditat al PRSA (Public Relations Society of America), al International Public Relations Association (IPRA), International Association of Business Communicators (IABC) si al Association for Education in Journalism & Mass Communications (AEJMC). in 1984, D.L. Wilcox a devenit "profesor emerit“ in SUA, titlu decernat de PRSA. in 2000, revista PRWeek l-a clasat pe Wilcox intre primii zece profesori din SUA.
Dennis L. Wilcox este perfect convins ca relatiile publiice sunt acum mai importante decat au fost vreodata in sfera managementului.
intrebat care a fost partea cea mai grea in elaborarea acestei lucrari, Dennis L. Wilcox ne-a precizat ca in 2005 chiar a avut o dezbatere despre diferenta dintre a scrie o carte si un articol. O carte este un maraton, fata de o cursa de 100 de metri, cat reprezinta redactarea unui articol. Cartea e o cursa mult mai lunga. in primul rand, cartea de fata are 22 de capitole. Deci cand pornesti la scrierea unei carti trebuie sa fii un adevarat maratonist, raportat la un alergator de cursa scurta. Problema e ca si atunci cand ai o carte de 250.000 de cuvinte, intotdeauna ramai fara spatiu. Un alt aspect provocator in elaborarea unei carti e design-ul acesteia. Trebuie sa ai intotdeauna in vedere curgerea fireasca a textului, partea grafica, partea cu exemplele, rezumatele referintele.
in viziunea lui Wilcox, cuvintele cheie ce definesc relatiile publice sunt cele de gandire strategica, functie de consiliere, nu doar tactica popularizarii. Cele mai mari talente manageriale stiu ca lucrurile trebuie comunicate oamenilor si stiu si metodele necesare. Asadar, partea strategica si cea de consiliere sunt foarte importante in relatiile publice. Segmentarea publicurilor e un alt concept cheie pentru ca in relatiile publice nu se opereaza cu publicul de masa. Alte concepte si cuvinte cheie ar fi segmentarea demografica, lifestyle, pentru ca toate acestea arata de ce tip de informatie are nevoie fiecare.
Dupa cum globalizarea inseamna azi media personalizate, Mobile Media si comunicatiile mobile reprezinta deja directiile de actiune ale viitorului. Astfel, comunicatiile mobile sunt directia viitorului! Ceea ce este interesant in cazul comunicatiilor mobile e faptul ca nu mai e nevoie de autostrazi, poti trece peste munti si vai si nu mai exista "ambuteiaje“ de trafic. Comunicatiile mobile devin niste drumuri esentiale, fiind "noua autostrada a viitorului“, chiar si in domeniul relatiilor publice.
Profesorul Dennis L. Wilcox crede ca cititorii romani vor aprecia lucrarea de fata pentru ca este scrisa foarte clar, are cate un rezumat la sfarsitul fiecarui capitol, fiecare concept important fiind explicat foarte bine si ofera o imagine de ansamblu asupra managementului modern. Proportia intre teorie si exemple practice in lucrarea de fata este de 65% exemple si sfaturi practice si 35% teorie.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarieonline.net 198.95 lei Relatii publice - Strategii si tactici - Bonus: CD video-interviu cu Dennis Wilcox

Alte carti de care ati putea fi interesati

Tratat de psihiatrie psihodinamica

Tratat de psihiatrie psihodinamica
» autor Glen O. Gabbard | editura Trei | 2007 | 672 pagini
Varianta romaneasca a Tratatului de psihiatrie psihodinamica reproduce editia a patra si cea mai recenta a editiei originale. Fata de editiile anterioare, accentul este pus asupra integrarii ultimelor rezultate ale neurostiintelor care, oricat de surprinzator ar parea, demonstreaza ca "psihoterapia modifica functionarea creierului". De asemenea, "confirma perspectiva psihanalitica a dezvoltarii...
pret de la 99.9 lei   -   7 magazine   » Compara pretul »

Relatii publice: strategii si tactici

Relatii publice: strategii si tactici
» autor Dennis L. Wilcox | editura Humanitas | 2007 | 304 pagini
Dennis L. Wilcox este perfect convins ca relatiile publice sunt acum mai importante decat au fost vreodata in sfera managementului. Relatii publice. Strategii si tactici este manualul nr. 1 in Statele Unite de introducere in domeniul relatiilor publice. In prezent este predat in 350 de universitati si colegii si este atat ...
pret de la 19 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Relatii publice. Strategii si tactici, cu CD

Relatii publice. Strategii si tactici, cu CD
» autor Dennis L. Wilcox | editura Curtea Veche | 2009 | 624 pagini
Lucrare fundamentala pentru studentii la facultatile de relatii publice si comunicare, dar si necesar instrument de lucru pentru practicienii din domeniile relatiilor publice, jurnalismului, comunicarii, diplomatiei, politicii, managementului si afacerilor, cartea reprezinta o privire de ansamblu asupra principiilor, conceptelor si metodelor relatiilor publice. Abordarea ce combina conceptele f...
pret de la 199 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Secretul longevitatii

Secretul longevitatii
» autor Bradley J. Wilcox, D. Craig Wilcox, Makoto Suzuki | editura Paralela 45 | 2006
Lucrarea "Secretul longevitatii. Programul Okinawa" se bazeaza pe un studiu stiintific de mare anvergura desfasurat pe o perioada de 25 ani in Okinawa, arhipelagul in care oamenii duc o viata exceptional de lunga si productiva (media de viata este de 86 de ani la femei si 77 de ani la barbati). In Okinawa traiesc batrani care se ocupa de gradinarit , sa munceasca si sa faca miscare, desi au dep...
pret de la 29 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Relatii publice - Strategii si tactici

Relatii publice - Strategii si tactici
» autor Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip H. Ault, Warren K. Agee | editura CURTEA VECHE | 2009 | 590 pagini
pret de la 199 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro