Dictionar de paronime al limbii romane

Dictionar de paronime al limbii romane
autor Nicolae Andrei | editura Corint | 2009 | 544 pagini
Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.
Lucrarea inregistreaza peste 7 500 de termeni paronimici, proveniti din cele mai variate domenii ale cunoasterii umane: agricultura, anatomie, botanica, entomologie, chimie, etnografie, farmacie, geologie, ihtiologie, matematica, medicina, meteorologie, mineralogie, mitologie, ornitologie, zoologie etc. Un element de noutate il constituie prezenta in dictionar a unor perechi de nume proprii paronimice, provenite din domeniul stiintei, artei, culturii si civilizatiei umane.
Dictionarul are meritul de a sprijini procesul de cunoastere si de cultivare a limbii nationale si se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi, studenti, profesori, jurnalisti, traducatori, scriitori, pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia lexicului romanesc.
Dictionare   |   enciclopediiPoti gasi cartea si pe siteurile:

librarieonline.net 52.9 lei Dictionar de paronime al limbii romane
pro-librarie.ro 52.9 lei DICTIONAR DE PARONIME AL LIMBII ROMANE

Alte carti de care ati putea fi interesati

Voievozi ai spiritului

» autor Nicolae Andrei | editura Alma Craiova | 470 pagini
pret de la 17.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Istoria invatamantului din Craiova (vol II) - 1864-1918

» autor Nicolae Andrei | editura Alma Craiova | 405 pagini
pret de la 17.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Pachet promotional Dictionare ale limbii romane (2 carti) - 1. Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). 2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)

Pachet promotional Dictionare ale limbii romane (2 carti) - 1. Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). 2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)
» 2008
Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). Eveniment editorial de referinta, este un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesati de cunoasterea lexicului limbii romane si de folosirea corecta a acestuia.Carte de capatai in domeniu, este cel mai amplu dictionar explicativ al limbii romane intr-un singur volum. Cuprinde un inventar lexical de o mare diversit...
pret de la 184.99 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Dictionar de omonime al limbii romane

Dictionar de omonime al limbii romane
» autor Nicolae Andrei | editura Corint | 2009 | 384 pagini
Dictionarul de omonime al limbii romane, alcatuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografica unica in literatura de specialitate autohtona, are un caracter profund stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic. Autorul porneste de la ideea ca distinctia riguroasa din punct de vedere stiintific dintre un omonim si un termen polisemantic se poate face doar pe baza etimo...
pret de la 44.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Dictionarul de Omonime al Limbii Romane

Dictionarul de Omonime al Limbii Romane
» autor Nicolae Andrei | editura Corint | 2009 | 382 pagini
Dictionarul de omonime al limbii romane, alcatuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografica unica in literatura de specialitate autohtona, are un caracter profund stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic. Autorul porneste de la ideea ca distinctia riguroasa din punct de vedere stiintific dintre un omonim si un termen polisemantic se poate face doar pe baza...
pret de la 42.65 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro