Conventia europeana a drepturilor omului. Volumul II

Conventia europeana a drepturilor omului. Volumul II
autor Corneliu Barsan | editura CH Beck | 832 pagini
Conventia europeana a drepturilor omului. Volumul II - Procedura in fata Curtii. Executarea hotararilor. Data aparitiei: 2006-02-15.
Daca substanta primului volum este data de analiza drepturilor si a libertatilor fundamentale garantate de Conventie si de protocoalele sale aditionale, in acest volum sunt cercetate reglementarile cuprinse in Titlurile II si III ale Conventiei, ce au ca obiect, in esenta, organizarea si functionarea Curtii Europene a Drepturilor Omului, procedura de examinare a cererilor ce-i sunt adresate, atat in privinta admisibilitatii lor, cat si sub aspectul fondului celor declarate admisibile: numai in urma examinarii unei cereri pe fond instanta europeana este in masura sa decida daca s-a produs sau nu incalcarea de catre autoritatile statului in cauza a dreptului aparat de Conventie ori de protocoalele aditionale, incalcare pe care reclamantul o invoca in cererea sa. De asemenea, sunt analizate problemele privitoare la regimul hotararilor Curtii si la obligatia statelor contractante de a asigura executarea lor, atat prin adoptarea de masuri individuale, privitoare la situatia reclamantului, cat si prin adoptarea de masuri de ordin general, menite a asigura conformitatea normelor din sistemul national de drept cu dispozitiile Conventiei. Volumul este insotit de o serie de anexe utile persoanelor ce doresc sa se adreseze cu cereri jurisdictiei europene; mentionam, in special, traducerea in limba romana a Regulamentului Curtii si a Instructiunilor practice elaborate pe baza dispozitiilor acestuia.
Drept CH BeckPoti gasi cartea si pe siteurile:

librarie-online.com 83.385 lei Conventia europeana a drepturilor omului. Volumul II

Alte carti de care ati putea fi interesati

Conventia Europeana A Drepturilor Omului (vol. 1)

Conventia Europeana A Drepturilor Omului (vol. 1)
» autor Corneliu Barsan | editura All Beck | 2005 | 1272 pagini
comentariu pe articole.Drepturi si libertati.De la art.1-18
pret de la 125.35 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Conventia europeana a drepturilor omului. Comentariu pe articole (vol. I). Drepturi si libertati

Conventia europeana a drepturilor omului. Comentariu pe articole (vol. I). Drepturi si libertati
» autor Corneliu Barsan | editura CH Beck | 1274 pagini
Pentru prima data in peisajul literaturii juridice din Romania este comentata, articol cu articol, Conventia europeana a drepturilor omului si protocoalele sale aditionale. Importanta acestei lucrari rezulta nu doar din valoarea fundamentala a acestor reglementari, dar si din valoarea stiintifica a comentariului realizat chiar de catre un judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului. Exame...
» Drept
pret de la 112.35 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor (editia 1998)

» autor Corneliu Barsan | editura CH Beck
Descrierea acestei carti nu este disponibila.
pret de la 52 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Drept civil. Drepturile reale principale (editia 2001)

Drept civil. Drepturile reale principale (editia 2001)
» autor Corneliu Barsan | editura CH Beck | 384 pagini
Abordata fiind, materia de studiu pentru disciplina Drept civil din anul II al facultatii de drept, in lucrare este redata legislatia actualizata, adoptata in acest domeniu. Si aceasta carte completeaza stradania autorului de a oferi cat mai clar si mai exact, acest curs, pe care il preda studentilor sai.
pret de la 42.51 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Conventia europeana a drepturilor omului (vol. 1) - Drepturi si libertati (retiparire)

Conventia europeana a drepturilor omului (vol. 1) - Drepturi si libertati (retiparire)
» autor Corneliu Barsan | editura CH Beck | 648 pagini
Data aparitiei: 2005-04-01 Pentru prima data in peisajul literaturii juridice din Romania este comentata, articol cu articol, Conventia europeana a drepturilor omului si protocoalele sale aditionale. Importanta acestei lucrari rezulta nu doar din valoarea fundamentala a acestor reglementari, dar si din valoarea stiintifica a comentariului realizat chiar de catre un judecator al Curtii Europene...
pret de la 125.35 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro