Pachet promotional Dictionare ale limbii romane (2 carti) - 1. Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). 2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)

Pachet promotional Dictionare ale limbii romane (2 carti) - 1. Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). 2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)
2008 | 978-973-675-436-4
Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a).


Eveniment editorial de referinta, este un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesati de cunoasterea lexicului limbii romane si de folosirea corecta a acestuia.Carte de capatai in domeniu, este cel mai amplu dictionar explicativ al limbii romane intr-un singur volum. Cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: pe langa cuvintele curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale (nume de demnitati, de monede, de unitati de masura din trecut), regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), termeni speciali (tehnici, medicali, juridici), concepte filozofice, teologice, nume de curente culturale, politice, etc. S-a ajuns astfel la un corpus de peste 80 000 de cuvinte analizate, care dau masura universului vorbitorilor contemporani de limba romana.Ilustrarea definitiilor cu citate memorabile, reprezentative, atat din literatura culta, cat si din cea populara, propune vorbitorilor adevarate modele de intrebuintare elocventa a cuvintelor. Aceasta modalitate de prezentare a informatiilor are darul de a transforma lucrarea intr-un instrument interactiv, incitant si exhaustiv, in buna traditie lexicografica a descrierii semantice ilustrate cu citate din literatura culta si populara, dupa modelul promovat de Lazar Saineanu, la sfarsitul secolului al XIX-lea si in prima jumatate a secolului al XX-lea.Noul dictionar universal al limbii romane isi merita statutul de carte-eveniment si datorita calitatii grafice exceptionale. Editura Litera International, beneficiind si de colaborarea echipei de profesionisti a tipografilor italieni care au legat volumul, s-a straduit sa ofere cititorilor sai, tuturor vorbitorilor si pasionatilor limbii romane, o carte pentru toate generatiile.

2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)Coperti cartonate. Editia a II-a a Dictionarului explicativ al limbii romane, realizata sub coordonarea acad. Ion Coteanu si dr. Lucretia Mares, are la baza prima editie, revazuta si imbogatita prin introducerea cuvintelor din Suplimentul la DEX si din alte surse lexicale, si este elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane. Conceput ca un cuprinzator repertoriu lexical, DEX inregistreaza si explica peste 60000 de cuvinte (cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice), precum si un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, sensuri si unitati frazeologice noi, aparute in uzul limbii cu deosebire in ultimele doua decenii. Pentru a respecta traditia din lexicografia nationala, Dictionarul indica si originea cuvintelor, desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis. DEX (cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane) se adreseaza tuturor celor care, folosind in mod curent limba romana, au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.
Dictionare si ghiduri   |   Dictionare ale limbii romane   |   Pachete promotionale

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 184.99 lei Pachet promotional Dictionare ale limbii romane (2 carti) - 1. Noul dictionar universal al limbii romane (editia a III-a). 2. Dictionarul explicativ al limbii romane (editia a II-a) (DEX)

Alte carti de care ati putea fi interesati

Noul Dictionar Universal al Limbii Romane EDITIA III

Noul Dictionar Universal al Limbii Romane EDITIA III
» autor Litera | editura Editura Litera
Eveniment editorial de referinta, este un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesati de cunoasterea lexicului limbii romane si de folosirea corecta a acestuia. Carte de capatai in domeniu, este cel mai amplu dictionar explicativ al limbii romane intr-un singur volum. Cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: pe langa cuvintele curente ale limbii romane contemporane, n...
pret de la 149 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

DEX Dictionarul explicativ al limbii romane 2009

 DEX Dictionarul explicativ al limbii romane 2009
» autor DEX Dictionarul explicativ al limbii romane | editura Univers Enciclopedic | 1248 pagini
Dictionarul explicativ al limbii romane este cel mai cuprinzator dictionar de uz general al limbii romane, explicand peste 65000 de cuvinte (cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice), precum si un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, sensuri si unitati frazeologice noi..
pret de la 88 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Noul dictionar universal al limbii romane (Noul DEX) - Editia a 3-a

» autor Ioan Oprea, Rodica Radu, Carmen | editura Litera
Eveniment editorial de referinta, este un instrument de lucru indispensabil tuturor celor interesati de cunoasterea lexicului limbii romane si de folosirea corecta a acestuia.Carte de capatai in domeniu, este cel mai amplu DEX al limbii romane intr-un singur volum. Cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: pe langa cuvintele curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte ve...
pret de la 149 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro