Lega sindicatelor comentata si adnotata

autor Marian Foca | editura Sfera juridica | 2007 | 199 pagini
Prezenta lucrare constituie o concretizare a preocuparilor, studiilor si cercetarilor unui drept fundamental de natura sociala, respectiv libertatea de asociere in sindicate.
Cercetarea juridica a subiectului cunoaste doua abordari:
Profesorul Ioan Muraru, in lucrarea sa "Drept constitutional si institutii politice", publicata in anul 1993, la Editura Proarcadia din Bucuresti, circumscrie dreptul de asociere in categoria drepturilor fundamentale cu conotatie social-politica. Aceasta calificare a dreptului de asociere si afiliere intr-o categorie vasta ce implica si latura politica a realitatilor vietii sociale, duce tocmai la minimalizarea caracterului socio-economic al dreptului si implica o analiza apreciem prea generala a fenomenului studiat.
Pe de alta parte, reputatul savant roman Ion Traian Stefanescu, in lucrarea sa "Dreptul Muncii - curs universitar" aparuta la Editura Lumina Lex din Bucuresti in anul 2000, inscrie problematica libertatii persoanei de a constitui si de a se afilia la sindicate intre "principiile" raporturilor juridice conexe individuale sau colective dreptului muncii. Acestei calificari i-am adauga si acele elemente de legatura cu primordialitatea dreptului constitutional asupra celorlalte norme de drept, cu necesitatea analizei pluridisciplinare a acestor drepturi fundamentale, dar fara a minimaliza caracterul suprem al principiilor constitutionale.
Rezulta ca analiza legislatiei sindicatelor este necesar a fi efectuata prin prisma celor doua mari ramuri de drept ce asigura exercitarea efectiva si in conditii de utilitate a dreptului de asociere in forma organizata a sindicatelor.
In cuprinsul lucrarii am incercat sa sistematizez atat notiunile teoretice cat si mai ales aspectele jurisprudentiale, rezultatul constituind un util si de ce nu necesar instrument de lucru al partenerilor sociali, liderilor de sindicat, juristilor si studentilor dar si oricaror persoane interesate de acest subiect.
Nutresc speranta ca aceasta prima manifestare a studiului acestei legi si a aspectelor practice dezvoltate de punerea sa in aplicare sa constituie o prima etapa a cercetarilor proprii si un imbold sau un punct de plecare pentru studiul altor teoreticieni sau practicieni, diversitatea si eventual sustinerea tezelor proprii fiind fara indoiala in slujba unei mai bune intelegeri si perceptii a aspectelor legate de libera asociere in sindicate.
Tin sa multumesc si pe aceasta cale, tuturor acelora care m-au sprijinit si sustinut in demersul stiintific intreprins, celor ce obiectiv si constructiv mi-au semnalat aspecte care au contribuit la o armonizare a perceptiei proprii cu realitati stiintifice diversificate si uneori puse sub semnul polemicii.
Drept

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 20 lei Lega sindicatelor comentata si adnotata

Alte carti de care ati putea fi interesati

Ordonanta Guvernului NR. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, comentata si adnotata

Ordonanta Guvernului NR. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, comentata si adnotata
» autor Chirita Radu, Podaru Ovidiu | editura Sfera Juridica
Este in egala masura o carte scrisa de teoreticieni pentru a fi utilizata de catre jurisprudenta, destul de diversa, cat si una scrisa de practicieni in scopul de a revigora doctrina, parca uneori prea fada. Pentru ca, pe cat este de inutil a scrie lucruri fara nici o aplicatie practica, pe atat de periculos este a aplica dreptul, fara a cunoaste temeinic principiile pe care se bazeaza acesta. ...
pret de la 22.05 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Matematica In Concursurile Scolare 2007. Clasele Ix-xii

Matematica In Concursurile Scolare 2007. Clasele Ix-xii
» autor Branzei Dan, Golesteanu Dumitru, Ionescu Marian, Teler Marian | editura Paralela 45 | 2008 | 160 pagini
Cartea contine subiectele care au fost date in concursurile scolare interjudetene si olimpiadelor de matematica din anul 2007.Lucrarea este necesara pentru folosirea in clasa si pregatirea suplimentara a elevilor.In acest volum sunt indicatii de rezolvare pentru toate problemele.
pret de la 13 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Metode fizico-chimice aplicate in studiul combinatiilor complexe

» autor Neculai Foca, Doina Sibiescu, Servilia Oancea | editura Tehnopress | 2006 | 304 pagini
Ideea acestei carti a aparut din necesitatea de a face un ghid al metodelor experimentale folosite pentru studiul proprietatilor chimice si fizice ale complecsilor. Aceasta carte se adreseaza in primul rand studentilor si doctoranzilor, chimisti si fizicieni, dar si chimistilor si fizicienilor cu mai multa experienta in domeniu care pot gasi aici exemple ce pot fi folosite la indrumarea student...
pret de la 41.25 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Legea 215/2001 a administratiei publice locale, comentata

Legea 215/2001 a administratiei publice locale, comentata
» autor Podaru Ovidiu | editura Sfera Juridica | 2001
Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale - un soi de Cod general al colectivitatilor teritoriale, dar in varianta embrionara - se impunea a fi comentata. Iar la o analiza teoretica mai atenta, sau la o incercare de aplicare in practica, aproape fiecare norma se dovedeste a fi un mare semn de intrebare. Pentru ca nimic nu se poate "aplica corespunzator"... Lucrarea este destinata cu pr...
pret de la 17.64 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Legea sindicatelor

Legea sindicatelor
» autor Foca Marian | editura Sfera Juridica
Prezenta lucrare constituie o concretizare a preocuparilor, studiilor si cercetarilor unui drept fundamental de natura sociala, respectiv libertatea de asociere in sindicate. Cercetarea juridica a subiectului cunoaste doua abordari: Profesorul Ioan Muraru, in lucrarea sa "Drept constitutional si institutii politice", publicata in anul 1993, la Editura Proarcadia din Bucuresti, circumscrie dre...
pret de la 17.64 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro