Postmodernismul romanesc

Postmodernismul romanesc
autor George Badarau | editura Editura Institutul European
Postmodernismul romanesc reprezinta o sinteza despre un curent literar important, in context national si european. Autorul a cercetat diferite surse, de la simplele insemnari de arhiva pina la exegezele cele mai moderne. Sinteza a fost redactata dupa tehnica lucrarilor de popularizare, a dictionarelor si enciclopediilor, urmarindu-se esentialul, exprimat intr-un stil telegrafic. George Badarau aduna laolalta informatii esentiale culese din volumele de critica literara si de teoria literaturii atit din peisajul romanesc de specialitate, cit si din cel european. Volumul include referinte la lirica, epica si dramaturgia postmoderne romane, dar nu uita sa adauge si o parte de aplicatii, fara a cadea in capcana comentariului literar facil. Cartea reprezinta un reper esential pentru cei care doresc sa se informeze, sa inteleaga evolutia literaturii romane, sa redacteze o lucrare despre postmodernism: elevi, studenti, profesori.

Postmodernismul denumeste in literatura o atitudine si o tendinta diferite de cele ale modernismului. Daca modernismul, cu variantele sale extreme avangardiste, marca o ruptura cu trecutul, o vointa de innoire presupunind o faza violent demolatoare, postmodernismul exclude noutatea absoluta si decide sa convietuiasca pasnic cu traditia.

Irina Petras


Postmodernismul nu reprezinta o ruptura fata de poezia moderna, ci o prelungeste pe aceasta, se intoarce la ea; recupereaza literatura din toate epocile. in timp ce poezia moderna se constituie ca un refuz, poezia postmoderna se constituie ca o acceptare. Aceasta recupereaza traditia, o integreaza in bloc si-o asuma critic sau ironic. Postmodernismul are un punct de vedere istoric absent modernismului.

Nicolae Manolescu


Postmodernismul este un proces de evolutie, se dezvolta pe trei coordonate: antiformalismul, spiritul anarhic si decreativ, fiind unul dintre cele "trei moduri de innoire artistica", dupa avangarda si modernism.

Ihab Hassan

Din cuprins:
◊ Conceptul de postmodernism;
◊ Teoreticienii postmodernismului;
◊ Estetica postmodernismului;
◊ Pseudo-textualismul;
◊ Textualismul realist si himeric;
◊ Literatura optzecista
Critica literara   |   Teorie si critica literara

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

allinonemedia.ro 11.2 lei Postmodernismul romanesc
libraria-noastra.ro 11.2 lei Postmodernismul romanesc

Alte carti de care ati putea fi interesati

Simbolismul

Simbolismul
» autor George Badarau | editura Editura Institutul European | 2005 | 104 pagini
Din cuprins: - Simbol - simbolism; - Simbolismul european; - Precursorii simbolismului romanesc; - Ideologia simbolista; - Receptarea simbolismului in epoca; - "Noptile" lui Macedonski; - Simbolismul ostentativ; - Simbolismul canonic.
pret de la 5.85 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Fantasticul in literatura

Fantasticul in literatura
» autor George Badarau | editura Editura Institutul European
Din cuprins: - Concepte de fantastic; - Formele istorice ale fantasticului; - Teorii ale fantasticului; - Radacinile fantasticului romanesc; - Analiza textului fantastic.
pret de la 12 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Neomodernismul romanesc

Neomodernismul romanesc
» autor George Badarau | editura Editura Institutul European
Neomodernismul romanesc reprezinta o sinteza despre un curent literar important, in context national si european. Autorul a cercetat diferite surse, de la simplele insemnari de arhiva pina la exegezele cele mai moderne. Sinteza a fost redactata dupa tehnica lucrarilor de popularizare, a dictionarelor si enciclopediilor, urmarindu-se esentialul, exprimat intr-un stil telegrafic. Acolo unde a fos...
pret de la 12 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Avangardismul romanesc

Avangardismul romanesc
» autor George Badarau | editura Editura Institutul European
Volumul cuprinde trei sectiuni referitoare la avangardismul romanesc in context european. in prima sectiune este prezentat expresionismul in literatura si artele plastice (concept, estetica, teme), trasaturile expresionismului romanesc si interpretarile la operele lui L. Blaga, Al. Phillipide, Aron Cotrus, B. Fundoianu, G. Ciprian. A doua parte evidentiaza asa-numita "avangarda istorica", porni...
pret de la 13 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Modernismul interbelic

Modernismul interbelic
» autor George Badarau | editura Editura Institutul European | 2005 | 100 pagini
Din cuprins: - Conceptul de modernism; - Conceptul de specific national; - Traditionalismul; - Traditionalismul lui Blaga; - Poezia interbelica; - Poezia filosofica; - Poezia ermetica; - Romanul romanesc interbelic.
pret de la 13 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro