Morala si stanga culturala

Morala si stanga culturala
autor Niculae Bellu | editura Paideia
Niculae Bellu (1916-1997) a urmat scoala primara si liceul in Bucuresti. Incepand cu anul 1937 audiaza cursurile profesorilor P.P. Negulescu, D. Gusti, Petre Andrei, M. Ralea, Mircea Florian, de la Facultatea de Litere si Filozofie a Universitatii din Bucuresti. Si-a pregatit teza de doctorat in etica, pe care a sustinut-o in 1959. A predat etica la Universiotatea din Bucuresti, unde i-au urmat cursurile 22 de serii de studenti.
A scris cartile Etica lui Kant (1974), Etos si contemporaneitate (1968), Morala in existenta umana (1989), precum si zeci de studii despre gandirea etica a lui Aristotel, Spinoza, Hegel, Marc, Lukacs, Marcuse. A lansat, in anii '70, conceptele: situatia morala elementara, exemplaritate si transparenta.
... Daca incercam sa stabilim numitorul comun al tuturor ideilor prezente in acest volum poate ca-l putem identifica in doua concepte, intre ele interconectate: cel de morala si cel de stanga culturala. In fapt, Niculae Bellu s-a straduit in mod constant sa apere si sa afirme principiile unei morale universale originate in proiectul deontologic kantian. A crezut ca se poate bizui in aceasta laborioasa constructie teoretica pe Hegel si Marx, in primul rand, si pe continuatorii notabili ai acestora. De asemenea, atent la esecul comunismului dar si la excesele anti-comunismului "fara comunisti"; increzator in ratiune, dar si circumspect la derivele acesteia; convins ca politicul este servit cel mai adecvat de etic numai daca in stat si-n societatea civila sunt aparate ferm valorile morale fundamentale, Niculae Bellu a fost intr-o relatie de constanta fratietate, in partea a doua a vietii sale, cu ideea de stanga culturala, dupa cum, in partea intaia s-a angajat in stanga politica, motivata de antifascism.
Politica

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

superlibrarie.ro 30 lei Morala si stanga culturala
lucman.ro 30 lei Morala si stanga culturala

Alte carti de care ati putea fi interesati

Focul rece

» autor Pavel Bellu | editura Facla | 1982
pret de la 3.19 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Caine vagabond

Caine vagabond
» autor Petre Bellu | editura Europartner | 283 pagini
Maiestria scriitoriceasca a lui Petre Bellu, propulsat pe firmamentul prozei romanesti dintre cele doua razboaie mondiale de romanul best seller "Apararea are cuvantul", tradus in 6 limbi straine, o regasim si in romanul "Caine vagabond". Eroul, un copil amarat, dintr-un sat de campie, pleaca in metropola sa descopere lumea. Baiat de pravalie, vanzator de ziare, hamal, artist de circ, client a...
pret de la 9.6 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

EUROPA CONTEMPORANA. SINTEZE DE ISTORIE PENTRU CLASA A XI-A

EUROPA CONTEMPORANA. SINTEZE DE ISTORIE PENTRU CLASA A XI-A
» autor Niculae Paraschiv, Niculae Cristea | editura All | 112 pagini
pret de la 17.91 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

ISTORIE MODERNA SI CONTEMPORANA. SINTEZE DE ISTORIE PENTRU CLASA A X-A

ISTORIE MODERNA SI CONTEMPORANA. SINTEZE DE ISTORIE PENTRU CLASA A X-A
» autor Niculae Paraschiv, Niculae Cristea | editura All | 152 pagini
pret de la 17.91 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

De la stanga politica la stanga culturala

De la stanga politica la stanga culturala
» autor Niculae Bellu | editura Paideia
Niculae Bellu(1916-1997) a urmat scoala primara si liceul in Bucuresti. incepind cu anul 1937 audiaza cursurile profesorilor P.P. Negulescu, D. Gusti, Petre Andrei, M. Ralea, Mircea Florian, de la Facultatea de Litere si Filosofie a Universitatea din Bucuresti. in planul angajamentului civic, Niculae Bellu a depus, prin intreaga sa viata, o marturie coerenta si consistenta pentru trecerea de la...
pret de la 24 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro