Substanta morala a dreptului

Substanta morala a dreptului
autor Irineu Ioan Popa | editura Universul Juridic | 2009 | 432 pagini
IN STOC, 3 EXEMPLARE

Autor - Irineu Ion Popa
An aparitie - Februarie 2009
Numar pagini - 432
Autorul propune, prin aceasta lucrare bine documentata ºi curajoasa, mai mult decat arata insuºi titlul lucrarii, ºi anume o viziune ontologica integratoare, in care morala, sociologia, filosofia sa se impleteasca in chip natural pentru a releva, sub auspiciile divine ale creºtinismului, adevarata justificare a Dreptului.

Punctand adevarul de necontestat ca intreaga civilizabie europeana e fundamentata pe credinba in Iisus Hristos, autorul afirma ca desacralizarea Dreptului are consecinbe tragice, putandu-se ajunge chiar la situabia grotesca ca locul judecatorului sa fie luat de catre calculator, care sa judece conform unor norme ºi spebe tip.

Parcurgand tezele unei vaste pleiade de teoreticieni ai dreptului, precum filozofi greci antici sau germani din epoca moderna, cugetatori francezi renascentiºti, sociologi din secolul al XIX-lea, cercetatori contemporani, autorul arata lacunele fundamentarii laice a dreptului, criticand "disocierea adevarului despre om ºi lege de conºtiinba morala".

Lucrarea "Substanba morala a dreptului" este o incursiune vasta, docta ºi, in special, pasionata in istoria Dreptului ºi in istoria Omului, istorii ce se impletesc, potrivit autorului, nu dintotdeauna, ci de cand Omul a cazut din starea sa primordiala, cand iºi era de ajuns sieºi, ºi a avut nevoie de "altul". Adica incepand de la primele grupuri umane ºi culminand cu structura cea mai puternica inca ºi in prezent, Statul.
Diverse   |   Carti diverse   |   Carti juridicePoti gasi cartea si pe siteurile:

www.rolcris.ro 35.2 lei Substanta morala a dreptului
librariaatlas.ro 37.4 lei Substanta morala a dreptului
carteadinraft.ro 42.68 lei Substanta morala a dreptului
depozit-de-carti.ro 44 lei Substanta morala a dreptului
librarultau.ro 44 lei Substanta morala a dreptului
www.cartejuridica.net 44 lei Substanta morala a dreptului

Alte carti de care ati putea fi interesati

Tratat privind profesia de magistrat in Romania

Tratat privind profesia de magistrat in Romania
» autor Ioan Popa | editura Universul Juridic
 Lucrare premiata cu "PREMIUL SPECIAL 2007" de Uniunea Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie"Examenul acestui monumental Tratat, conduce la concluzia ca ne aflam in fata unei lucrari stiintifice reusite, o lucrare valoroasa, cu caracter monografic de interes practic atat pentru judecatori si procurori, cat si pentru alte categor...
» Drept   Diverse   General
pret de la 64 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Dictionar de afaceri englez-roman

Dictionar de afaceri englez-roman
» autor Popa Ioan Lucian, Popa Lucia Mihaela | editura Niculescu | 2003 | 250 pagini
Acest dictionar raspunde intr-o maniera practica si rapida problemelor aparute la citirea unui text de specialitate sau in comunicarea din mediile de afaceri.
pret de la 32.7 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Curs de drept succesoral

Curs de drept succesoral
» autor Ioan Popa | editura Universul Juridic
 Semnata de distinsul Prof. Ioan Popa, lucrarea constituie un veritabil "instrument de lucru", prezentand un interes deosebit prin insasi importanta materiei tratate.Rigoarea stilului pragmatic ascunde, de fapt, un curs extrem de facil, astfel incat parcurgerea lui devine o simpla formalitate.Cu un continut dens, structurat pe un numar restrans de pagini tocmai pentru a-i asigura echilibrul ne...
pret de la 30.4 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Evolutia izvoarelor dreptului - privire speciala asupra dreptului roman

Evolutia izvoarelor dreptului - privire speciala asupra dreptului roman
» autor Vacaroiu Daniela | editura Universul Juridic | 2006 | 384 pagini
Cuprinde o ampla disertatie asupra conceptiei romane cu privire la izvoarele dreptului; * Cuprinde o documentata istorie asupra codificarii dreptului in epoca imparatului Justinian; * Cuprinde o vasta trecere in revista a teoriilor moderne privitoare la izvoarelor dreptului; * Are la baza o bibliografie cuprinzand mai mult de 300 de cursuri, tratate, monografii despre teoria ge...
pret de la 20 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Romanii,Basarabia si Transnistria

Romanii,Basarabia si Transnistria
» autor Ioan Popa, Luiza Popa | editura Semne | 289 pagini
pret de la 44.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro