Calcaiul de fier

Calcaiul de fier
autor Jack London | editura Adevarul Holding | 2009 | 400 pagini
Fortat sa munceasca inca din copilarie, Jack London a aderat sa tezele socialiste, pe care le-a sustinut in conferinte publice si articole de presa. A scris despre viata grea a muncitorilor, a prevestit o iminenta revolutie socialista si chiar a anticipat fascismul si impactul acestuia asupra societatii. Convingerile politice i-au creat lui London o multime de dusmani, dar in acelasi timp l-au adus pe prima pagina a ziarelor. Jurnalistii se repezeau ca niste pasari de prada asupra oricarei declaratii publice a scriitorului, cautand un sambure de scandal. Iar scriitorul avea grija sa ofere presei suficiente subiecte.
Invitat sa vorbeasca la o conferinta a oamenilor de afaceri din Stockton, a spus ca socialistii din Rusia, care participasera la rascoala din 1906 si omorasera mai multi nobili, erau fratii lui. Alta data, a tinut un discurs in care a spus, citandu-l pe generalul Sherman, "La dracuÂ’ cu constitutia", ceea ce a dat presei un nou subiect de prima pagina. Dar aceasta atentie a presei a insemnat si foarte multa reclama gratuita. in 1905, editura Macmillan i-a tiparit Lupta dintre clase, o culegere de articole revolutionare. Cartea a fost foarte bine primita de public, fiind retiparita de doua ori in cursul aceluiasi an. Anul urmator, sciitorul a inceput lucrul la Calcaiul de fier, un soman cu pronuntate accente socialiste. Cartea nu fusese comandata de vreo editura sau publicatie, ceea ce insemna ca London nu putea cere vreun avans. Cum nevoile financiare ale lui London cresteau permanent, pentru ca incepuse constructia unui vas cu care voia sa faca inconjurul lumii, autorul si-a impus o norma de doua mii de cuvinte pe zi.
Astfel, dimineata lucra la Calcaiul de fier, iar dupa pranz scria pentru bani schite sau povestiri pentru reviste. Cand a teminat Calcaiul de fier, Macmillan si-a dat acceptul pentru publicare, in ciuda riscurilor generate de subiectul romanului. Cea mai mare parte a presei a ignorat cartea, iar putinele cronici care au aparul au fost negative, fie ca veneau din partea ziarelor de dreapta, fie din partea celor de stanga, care-l acuzau pe autor ca a tradat cauza socialista pentru o calatorie in jurul lumii cu un yacht de lux. Dar criticile nu au reusit sa diminueze valoarea romanului, scris cu forta si cu o sinceritate dezarmanta, iar timpul a confirmat puterea de anticipatie a lui Jack London.
ROMAN   |   Scriitori Straini   |   Beletristica   |   Colectia Adevarul   |   Beletristica si critica literara   |   Literatura universala   |   Adevarul

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

superlibrarie.ro 47.5 lei Calcaiul de fier
carteadinraft.ro 48.5 lei Calcaiul de fier
elibrarie.net 49.9 lei Calcaiul de fier
librarieonline.net 49.9 lei Calcaiul de fier
librarultau.ro 50 lei Calcaiul de fier
depozit-de-carti.ro 50 lei Calcaiul de fier
lucman.ro 50 lei Calcaiul de fier
allinonemedia.ro 50 lei Calcaiul de fier

Alte carti de care ati putea fi interesati

Lupul de mare

Lupul de mare
» autor Jack London | editura Adevarul Holding | 2009 | 352 pagini
Jack London a incercat, in tot ceea ce a facut, sa fie deasupra celorlalti. Mai bun, mai puternic, mai inteligent. A muncit pentru a-si ajuta familia, s-a luptat cu foametea si cu frigul in Alaska, a scris pentru a dovedi ca-si poate castiga painea nu doar cu forta bratelor, ci si cu puterea mintii. A citit pe rupte, pentru a compensa lipsa unei educatii formale si a reusit sa fie deasupra tutu...
pret de la 47.5 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

Inainte de Adam

Inainte de Adam
» autor Jack London | editura Editura Corint | 2002 | 93 pagini
Phil Adams isi povesteste visele stranii si obsedante, care se petrec intr-o lume indepartata, in epoca Pleistocenului. Imaginatia scriitorului este fecunda, dand la iveala o imagine vie si emotionanta a trecutului primordial al omului.
pret de la 10 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

The call of the wild,White fang and other stories

The call of the wild,White fang and other stories
» autor Jack London | editura OXFORD UNIVERSITY PRESS | 362 pagini
pret de la 33.82 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Colectia Jack London in 13 Volume

Colectia Jack London in 13 Volume
» editura Adevarul Holding
Descriere - Colectia Jack London in 13 Volume Autor: Jack London
pret de la 650 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Colectia Jack London (13 Vol. )

Colectia Jack London (13 Vol. )
» autor Jack London | editura Adevarul Holding | 2009 | 5000 pagini
Colectia include romanele: Colt alb, Chemarea strabunilor, Lupul de mare, Calcaiul de fier, Martin Eden, Sub constelatia ultimei sanse, Temnita profesorului, Dragoste de viata, Patrula de pescuit, Smoke Bellew, Revolta de pe Elsinore, Coaziera cu Snark, Doamna Mica din casa Mare, Inainte de Adam, Valea lunii, Mihail, caine de circ, Ciuma stacojie si Aventura.
pret de la 649.9 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro