Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei

Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei
editura Hamangiu | 2008 | 400 pagini | 978-606-522-051-5
Lucrarea de fata se adreseaza atat studentilor, cat si avocatilor, magistratilor, consilierilor juridici si practicienilor in insolventa si este utila pentru ca reuneste intr-o singura carte cele trei reglementari-cheie in materie comerciala: Codul comercial, Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 si Legea privind procedura insolventei nr. 85/2006.
Codul comercial a fost adoptat prin decretul-lege nr. 1233/1887 si publicat in M.Of. nr. 31 din 10 mai 1887. La elaborarea lui, s-a avut in vedere textul codului editat de catre Ministerul Justitiei, cu modificarile intervenite pana in 1944, fiind introduse si toate modificarile ulterioare, ultima fiind cea adusa prin O.U.G. nr. 138/2000. Pana la data de 10 octombrie 2008, nu au mai aparut alte modificari.
Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 cuprinde modificarile legislative aparute pana la data de 10 octombrie 2008. Cele mai importante dintre aceste modificari sunt cele aduse prin O.U.G. nr. 52/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si pentru completarea Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului (M. Of. nr. 333 din 30 aprilie 2008).
Legea privind procedura insolventei nr. 85/2006 reprezinta cadrul legislativ in materia procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului. Dintre modificarile importante aduse de aceasta lege, reamintim: introducerea unei proceduri simplificate, redefinirea rolului judecatorului sindic, largirea responsabilitatilor administratorului judiciar si ale lichidatorului, amplificarea rolului adunarii creditorilor si comitetului creditorilor, simplificarea modalitatilor de citare, notificare si comunicare, prin Buletinul procedurilor de insolventa.
in completarea acestor texte de lege, au fost inserate si ultimele recursuri in interesul legii in materie precum si note ale redactiei care fac trimitere la articolele reprezentative ale altor acte normative. De asemenea, fiecare act normativ are index.
Comercial   |   Drept   |   Carti juridicePoti gasi cartea si pe siteurile:

pro-librarie.ro 13.5 lei Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei
carteadinraft.ro 14.7 lei Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei
librarie-online.com 15 lei Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei
superlibrarie.ro 15 lei Codul comercial. Legea societatilor comerciale. Legea privind procedura insolventei

Alte carti de care ati putea fi interesati

Legea privind procedura insolventei si 8 legi uzuale

Legea privind procedura insolventei si 8 legi uzuale
» editura Hamangiu | 2009 | 376 pagini
Legea insolventei si 8 acte normative uzuale prezinta cadrul legislativ actual cu privire la: o Procedurile de insolventa o Practicienii in insolventa o Buletinul procedurilor de insolventa si reprezinta un instrument util in activitatea avocatilor, magistratilor, consilierilor juridici, practicienilor in insolventa si a tuturor celor care sunt preocupati de mecanismul de ...
pret de la 9.9 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei
» autor Stanciu D. Carpenaru, Vasile Nemes, Mihai Adrian Hotca | editura Hamangiu
 in aceasta editie a 2-a a comentariului Legii privind procedura insolventei, autorii, pornind de la bogatul material bibliografic si de la numeroasele solutii din practica judiciara, au amplificat analiza textelor de lege, acordand o atentie deosebita aspectelor controversate si celor care se refera la cazurile mai des intalnite in practica, si anume categoriile de debitori carora li se aplic...
pret de la 68 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Legea societatilor comerciale si 5 legi uzuale (cu ultimele modificari aduse prin Legea 441 din 2006)

» editura Hamangiu | 2006
Actualizat 25.01.2007 Reprezentantele societatilor straine IMM - uri Grupuri de interes economic Registrul comertului Procedura simplificata de inregistrare si autorizare
pret de la 8 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro