Omul care rade

Omul care rade
autor Victor Hugo | editura Larry Cart | 328 pagini
Ursus si Homo erau legati printr-o strinsa prietenie. Ursus era un om, Hoino un lup. Firile lor se potrivisera. Omul fusese cel care ii daduse nume lupului. Pesemne ca tot el i.si alesese si pentru sine un nume j; gasind ca Ursus i se nimereste lui, gasise Homo nimerit pentru fiara, insotirea asta a omului si a lupului isi scotea piinea din bilciuri, din hramurile parohiilor, din colturile ulitelor unde e gloata mare de trecatori, si din nevoia pe care o incearca pretutindeni oamenii sa asculte brasoave si sa cumpere leacurile sarlatanilor. Lupul, supus si binevoitor la porunca, placea multimii. Domesticirile sint lucruri placute la vedere. Suprema noastra multumire e sa ni se perinde pe dinaintea ochilor toate soiurile de domesticiri. Din pricina asta se stringe atita multime de oameni in calea alaiurilor regale.
Ursus si Homo umblau din raspintie in raspintie, din pietele Aberystwythului i in pietele Jedburghului, din tara in tara, din comitat in comitat, din oras in oras. Cind se sfirsea un tirg, treceau la altul. Ursus locuia intr-o prapadita de baraca pe roate pe care Homo, indeajuns de civilizat, o tira ziua si o pazea noaptea. Pe ulitele mai greu de strabatut, cind trebuia sa urge la deal, cind intilneau' in cale prea multe dire de roti si prea mult glod, omul isi petrecea chinga hamului pe dupa git si tragea frateste, umar la umar cu lupul, imbatrinisera astfel impreuna. Noptile si le petreceau pe unde nimereau, prin vreo paragina, prin vreo poiana, la vreo raspintie de drumuri, la gura catunelor, la portile oraselor, prin hale, prin vreo alee umbrita de ulmi, la marginea parcurilor, prin maidanele din preajma bisericilor.
Literatura

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 13.6 lei Omul care rade

Alte carti de care ati putea fi interesati

Anul 93

Anul 93
» autor Victor Hugo | editura Univers | 1972 | 419 pagini
Viziunea antitetica a lumii este esentialmente revolutionara. Hugo a dat forma a acestei viziuni, in aceasi epoca in care Hegel i-a dat forma ei metafizica, iar Marx si Engels forma eu stiintifica.
pret de la 5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Mizerabilii (3 Volume)

» autor Victor Hugo | editura Cartex | 2003 | 491 pagini
pret de la 53 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Mizerabilii 3vol

Mizerabilii 3vol
» autor Victor Hugo | editura Cartex | 1228 pagini
Inainte de a pasi mai departe, socotim nimerit sa povestim cu oarecare amanunte 6 intamplare ciudata care s-a petrecut la Montfermeil cam in aceeasi vreme, si care se potriveste intrucatva cu unele presupuneri ale procurorului general. In localitatea Montfermeil dainuieste o credinta foarte veche, cu atat mai ciudata si mai pretioasa cu cat o superstitie populara in vecinatatea Parisului e ca ...
pret de la 34.4 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Printesa care nu rade niciodata

Printesa care nu rade niciodata
» editura Erc Press | 2008 | 32 pagini
Prin intermediul acestei carti de colorat, copiii patrund in fascinanta lume a povestilor. Cu fiecare numar, ei vor descoperi o alta printesa, ce trece prin aventuri grozave, pe care o vor indragi. 16 pagini; Format: A4, policromie.
pret de la 3.5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Mizerabilii

Mizerabilii
» autor Victor Hugo | editura Art
Mizerabilii, unul dintre cele mai cunoscute romane ale secolului al XIX-lea, urmareste viata si interactiunile dintre mai multe personaje pe o perioada de douazeci de ani, incepand cu anul infrangerii finale a lui Napoleon. Concentrandu-se asupra aventurilor protagonistului sau, fostul puscarias Jean Valjean, care cauta sa se indrepte, sa-si rascumpere greselile din trecut prin fapte bune, roma...
pret de la 95 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro