Uniunea mistica

Uniunea mistica
autor Louis William Meldman | editura Kamala | 2009 | 192 pagini
Extras din introducere: "Teologia populara si medicina moderna nu ofera o intelegere reala, superioara asupra sexualitatii. Acesta este unul din principalele motive care explica nenumaratele controverse interne ale societatii in care traim, legate de sexualitate: pornografia, agresarea sexuala, molestarea copiilor, abuzurile intre soti, violul, avortul, contraceptia, educatia sexuala, SIDA si alte boli cu transmisie sexuala, homosexualitatea, activitatea sexuala extramaritala si cea premaritala, sau maternitatea la varste fragede.
Secolul nostru a fost marcat nu numai de efortul medicinii de a face lumina asupra problematicii sexuale, ci si de viata unor mari ganditori care au scris despre misticism, precum Alan Watts si Julius Evola, iar mai recent Mircea Eliade si Joseph Campbell, despre care vom mai vorbi in capitolele urmatoare. Acesti scriitori au patruns adanc in aspectele interpersonale si transpersonale ale sexualitatii, examinand, traducand si interpretand istoria traditiilor mistice.
Ce inseamna, asadar, spiritualitatea din aceasta perspectiva mistica? Pentru mistici, lumea spirituala nu este diferita de universul fizic, de lumea reala a energiei si materiei pe care o putem percepe direct prin simturile noastre, inclusiv prin intuitia specifica emisferei cerebrale drepte. Misticismul incurajeaza conexiunea noastra fizica cu universul, implicarea noastra senzoriala si experimentarea directa a lumii naturale, fuziunea cu mediul inconjurator, cu "ceea ce nu sunt eu". Nu intamplator, exemplul favorit al misticilor pentru a simboliza unitatea este fuziunea amoroasa a doi indragostiti. Misticismul incurajeaza sexualitatea din acelasi motiv pentru care teologia populara o interzice.
Literatura mistica vine cu o abordare cu totul speciala asupra actului amoros, care maximizeaza intimitatea si creativitatea spontana, o viziune care insista asupra sexualitatii in afara procreatiei, pentru placerea pura, care ofera o senzatie sublima, putand conduce chiar la stari de constiinta modificata, adica la "experiente mistice". Pentru a demonstra existenta unei viziuni unitare asupra sexualitatii, comuna tuturor traditiilor mistice, cartea de fata isi propune sa defineasca si sa explice misticismul, sa detalieze abordarea acestuia cu privire la sexualitate si la actul amoros, aplicand apoi aceste concluzii unei relatii de cuplu monogame.
Va propun asadar sa ma insotiti intr-o calatorie deopotriva sacra si fascinanta. Vom explora culmile supreme ale civilizatiei, viziunile cele mai inalte ale geniilor, fortele care uneau candva nordul si sudul, orientul si occidentul, dar care au distrus in alte timpuri culturi intregi, dandu-le foc si presarand sare peste ele. Este o calatorie de-a lungul secolelor si mileniilor, de la primele matriarhate si pana la curtile si templele Chinei si Indiei Antice, apoi la castelele Europei medievale semi-crestine, si pana in vremurile moderne. In demersul nostru legat de sexualitate, vom patrunde in domenii conexe, precum stiinta, religia, politica si limbajul, urmarind numitorul comun al acestora in lumina teoriei si practicii uniunii sexuale mistice."
Practice   |   Educatie   |   Iubire   |   Diverse   |   Spiritualitate   |   Dictionare si ghiduriPoti gasi cartea si pe siteurile:

www.rolcris.ro 16 lei Uniunea mistica
lucman.ro 18 lei Uniunea mistica
carteadinraft.ro 19.6 lei Uniunea mistica
cartinoi.ro 19.9 lei Uniunea mistica
librarieonline.net 19.9 lei Uniunea mistica
librariaonline.ro 20 lei Uniunea mistica
librarultau.ro 20 lei Uniunea mistica
pro-librarie.ro 20 lei Uniunea mistica

Alte carti de care ati putea fi interesati

Astavakra Gita

Astavakra Gita
» autor Editura Kamala | editura Kamala | 128 pagini
pret de la 15 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Mistica

Mistica
» autor Marquette J. D. | editura Herald | 240 pagini
Descriere - Mistica Misticismul joaca in mod fericit rolul de mediator pentru spiritele religioase care doresc sa concilieze religia si imperativele sale morale indispensabile cu o conceptie asupra lumii legitimata de stiinta empirica. Acceptand argumentele psihologice ale idealismului, ei admit totusi realitatea practica a universului obiectiv. Desi nu atribuie lumii sensibile aceeasi valoare ...
pret de la 4.64 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

Fabula mistica

Fabula mistica
» autor Michel De Certeau | editura Polirom | 1997 | 352 pagini
Traducere de Magda Jeanrenaud Istoric si antropolog francez, Michel de Certeau a publicat un numar impresionant de lucrari care s-au impus cu rapiditate in domeniu (de exemplu: La prise de parole, 1968; L'invention du quotidien, 1980; Histoire et psychanalyse entre science et fiction, 1987 etc.). El a practicat o maniera cu totul personala de lectura a istoriei culturale si sociale, printr-o v...
pret de la 9.8 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Calatorie La Capatul Noptii

Calatorie La Capatul Noptii
» autor Louis | editura Nemira | 2005 | 670 pagini
"Eroul metafizic al lui Celine este un biet om aflat vesnic pe drumuri si situat undeva intre Chaplin si Kafka." Philippe Sollers.
pret de la 34.5 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

Moarte Pe Credit

Moarte Pe Credit
» autor Louis | editura Nemira | 2005 | 672 pagini
Celine si Rabelais sunt scriitori cu adevarat remarcabili pentru ca au violat limba franceza. Au utilizat limba materna cu iscusinta, simplu si curajos, au introdus indrazneli lingvistice si neologisme, au eliberat-o din corsetul cliseelor. Marcel Jullian, L'Opinion independante -------------------------------------------------------------------------------- Moarte pe credit e pentru mine ca...
pret de la 10 lei   -   6 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro