Tulburatoarele descoperiri ale harului

Tulburatoarele descoperiri ale harului
autor Philip Yancey | editura Aqua Forte | 2004 | 250 pagini
Nota editurii:
Harul este ultimul mare cuvant nerastalmacit al crestinismului, ultimul cuvant dintre cele care spun totul, cea mai blanda si nesangeroasa arma cu care Atotputernicul doreste sa ne rapuna pentru a ramane pe veci ai Sai.
Suntem contaminati de imaginea deformata a unui Dumnezeu riguros si neindurator care ne contabilizeaza vesnic pacatele, clasificandu-le dupa criterii precise. Parintele Nicolae Steinhardt ne reaminteste ca doar diavolul e contabil, pe cand Domnul se poarta ca un boier generos. La fel, Gratia divina nu are nimic de-a face cu dreapta imparteala, iar matematica sa este una a gratuitatii si gratitudinii, e altfel spus boierie curata.
In miezul Evangheliei se afla un Dumenzeu care se lasa cu de la Sine putere prins in vartejul neinfrant al iertarii si dragostei, un Tata bolnav de iubire alergand mereu sa-si intampine fiii risipitori.
Philip Yancey afirma raspicat ca premisa harului e tocmai imperfectiunea noastra, nu degeaba Biserica a fost intemeiata de un tradator bun de gurasi un fost terorist - Petru si Pavel. La dreapta lor, in imparatia cerurilor se insira criminali, prostituate, farisei, leprosi, indraciti si cine stie ce alti bolnavi care au insetat dupa iertare si vindecare. Peste tot, inclusiv peste noi, sofisticatii pacatosi moderni, harul coboara ca intotdeauna, gratis, neconditionat, din partea casei.
EseuriPoti gasi cartea si pe siteurile:

cartea-ta.ro 14 lei Tulburatoarele descoperiri ale harului

Alte carti de care ati putea fi interesati

Cu sufletul ramas in viata

» editura Aqua Forte | 2009 | 320 pagini
In romanul lui Dostoievski, Fratii Karamazov, Biserica intruchipata de Marele Inchizitor ii reproseaza lui Hristos intors pe pamant: “De ce ai venit sa ne tulburi?" Dupa mai bine de doua mii de ani de la infiintare, Biserica institutionala continua sa-i tulbure si sa-i raneasca pe cei care ii calca pragul cautand vindecare. Philip Yancey este si el, printre multi altii, unul dintre acesti ab...
» Religie
pret de la 24.95 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Ultimul testament

Ultimul testament
» autor Philip Le Roy | editura Rao | 2007 | 580 pagini
pret de la 59.99 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Kotler despre marketing

Kotler despre marketing
» autor Philip Kotler | editura Brandbuilders
Kotler despre marketing ne ofera un esential, mult asteptat ghid de marketing pentru manageri, proaspat scris pe baza conferintelor de mare success ale autorului, sustinute in toata lumea, despre marketingul noului mileniu. Datorita analizelor profunde ale lui Kotler va veti putea actualiza toate cunostintele despre noile provocari si oportunitati oferite de hipercompetitie, globalizare si Int...
pret de la 49.9 lei   -   6 magazine   » Compara pretul »

Semnatura lui Hristos

» editura Aqua Forte | 2009 | 180 pagini
Daca in Evanghelia vagabonzilor Brennan Manning crapa usa harului si ne invita sa iesim din spatiul de confort al religiei noastre de club duminical pentru a trai o aventura spirituala totala, in aceasta carte el impinge lucrurile si mai departe. Veteran de razboi, fost calugar franciscan, profesor universitar, fost alcoolic, consilier spiritual si predicator aiurea, Manning este prototipul ...
» Religie
pret de la 20.95 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Enciclopedia lumii antice

Enciclopedia lumii antice
» editura Aqua Forte | 402 pagini
Enciclopedia lumii antice aduna in paginile ei toate informatiile importante care sunt cunoscute pana acum despre civilizatiile antice care au uimit si continua sa uimeasca lumea noastra moderna.
pret de la 84.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro