Transformarea de sine

Transformarea de sine
autor Richard si Mary-Alice Jafolla | editura Mix | 2003 | 164 pagini | 973-8471-06-0
Prezentare: Cei 7 pasi ai transformarii ne vor elibera sufletul, pregatindu-l sa accepte marile schimbari care se vor petrece de la sine. Intelepciunea se afla In interiorul nostru, gata oricand sa ne ghideze si sa ne ajute.
Ura este o Inchisoare a sufletului, pe care omul si-o construieste singur. Singura cale de scapare din ea este iubirea. Noi nu avem acces la puterea divinitatii dinlauntrul nostru decat atunci cand iubim.
Cartea se adreseaza celor care au ajuns la capatul puterilor sau pe culmile disperarii, care cred ca au Incercat totul, de la gandirea pozitiva la rugaciune, dar raman totusi torturati de probleme de care nu reusesc sa scape.

Fragment din carte

"Draga prietene,

Nimic in aceasta lume nu este mai misterios, mai complex si mai intim ca peisajul propriului tau suflet. Tu calatoresti singur prin el, ii urci culmile si ii cobori vaile, ai coborat singur in prapastiile sale intunecate si te-ai odihnit pe pajistile lui luminoase. Ti-ai construit singur inchisorile, dar si catedralele.

Chiar daca nu cunosti drumul pe care a apucat-o sufletul tau, tot ceea ce esti astazi este rezultatul direct al acestui drum. Chiar acum, sufletul tau este precum un atlas rutier al vietii tale; poti gasi pe hartile lui toate experientele, toate convingerile, toate gandurile si toate emotiile pe care le-ai adunat de-a lungul calatoriei. Multe din aceste convingeri te-au silit sa faci cale intoarsa sau te-au blocat in niste fundaturi fara iesire. Si totul, in numele dorintei de a-ti imbunatati viata. Sufletul tau are secretele lui. Unele din aceste ganduri si sentimente ascunse se dovedesc de multe ori chiar obstacolele care te impiedica sa fii tu insuti, sa experimentezi o stare mai intensa de pace, de bucurie, o sanatate mai buna, o prosperitate mai mare. Veritabili asasini care scurtcircuiteaza sinele tau superior, aceste obstacole trebuie inlaturate unul cate unul, pana cand calea devine libera din nou.

Transformarea de sine este un proces care se produce la nivelul sufletului, caci nici o schimbare din viata ta nu poate fi permanenta daca nu ai facut-o mai intai in sufletul tau."

Noi cautam mult prea des raspunsuri exterioare la problemele noastre interioare, desi dispunem inlauntrul nostru de o Intelepciune la care nu apelam aproape niciodata. Indiferent de situatia in care ne aflam, problema reala nu este decat rareori aceea pe care o vedem. Adevarata problema consta in incapacitatea noastra (adica in opozitia noastra subconstienta) de a-i permite acestei intelepciuni interioare sa-si prezinte planul in fata noastra. Natura umana ne face sa privim o situatie dificila ca pe un set de circumstante "exterioare" care se opun fericirii noastre, de pilda dorintei noastre de a fi bogati sau de a nu mai fi saraci, de a fi respectati sau de a nu mai fi dispretuiti, de a fi iubiti sau de a nu mai fi ignorati, etc., adica de a fi? sau a nu fi. Ne trezim astfel ca ne intrebam prietenii, vecinii, toti cei dragi, cautand solutii si raspunsuri pentru problemele noastre. Unii apeleaza chiar la consultanta psihologica, daca suferinta lor este foarte acuta. "Ce crezi ca ar trebui sa fac?" Pana la urma, primim tot felul de sfaturi, dar nici un raspuns la intrebarea: "Care este situatia ideala pentru mine?" Dac atunci cand luam o decizie, nu ne implicam intelepciunea interioar, nu facem altceva decat sa dam cu zarul, caci mai presus decat noi exista un plan cosmic care opereaza, si cu care putem fi la unison sau nu (in functie de care, vom avea succes sau nu).
Diverse   |   Self Help   |   Psihologie   |   SociologiePoti gasi cartea si pe siteurile:

allinonemedia.ro 11.7 lei Transformarea de sine
cartea-ta.ro 13 lei Transformarea de sine
lucman.ro 13 lei Transformarea de sine
superlibrarie.ro 13 lei Transformarea de sine

Alte carti de care ati putea fi interesati

Metoda focus grup. Ghid practic pentru cercetarea aplicata

Metoda focus grup. Ghid practic pentru cercetarea aplicata
» autor Richard A. Krueger, Mary Anne Casey | editura Polirom | 2005 | 256 pagini
Traducere de Cristina Popa. Focus grupurile constituie o forma de cercetare cu scop stiintific, social sau comercial a opiniei publice. Lucrarea abordeaza extrem de detaliat si profesionist acest tip de studiu, de la selectarea membrilor si elaborarea intrebarilor din cadrul intrunirilor, pina la analiza si prezentarea rezultatelor finale. Autorii alterneaza pasajele "academice" cu exemple con...
pret de la 28.45 lei   -   7 magazine   » Compara pretul »

Transformarea de sine - Cum ne putem schimba viata atunci cand ne aflam intr-o criza majora

Transformarea de sine - Cum ne putem schimba viata atunci cand ne aflam intr-o criza majora
» autor Jafolla Richard & Mary | editura Mix | 164 pagini
Cartea se adreseaza celor care au ajuns la capatul puterilor sau pe culmile disperarii, care cred ca au incercat totul, de la gandirea pozitiva la rugaciune, dar raman totusi torturati de probleme de care nu reusesc sa scape.
pret de la 13 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Transformarea de sine - Cum ne putem schimba viata atunci cand ne aflam intr-o criza majora

Transformarea de sine - Cum ne putem schimba viata atunci cand ne aflam intr-o criza majora
» autor Jaffola Richard | editura Mix | 164 pagini
Descriere - Transformarea de sine - Cum ne putem schimba viata atunci cand ne aflam intr-o criza majora Cartea se adreseaza celor care au ajuns la capatul puterilor sau pe culmile disperarii, care cred ca au incercat totul, de la gandirea pozitiva la rugaciune, dar raman totusi torturati de probleme de care nu reusesc sa scape. Fragment din carte Noi cautam mult prea des raspunsuri exterioare l...
pret de la 12.74 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Metoda focus grup

Metoda focus grup
» autor Richard A. Krueger,Mary Anne Casey | editura POLIROM | 2005 | 251 pagini
Focus grupurile constituie o forma de cercetare cu scop stiintific,social sau comercial a opiniei publice.Lucrarea abordeaza extrem de detaliat si profesionist acest tip de studiu,de la selectarea membrilor si elaborarea intrebarilor din cadrul intrunirilor,pana la analiza si preazentarea rezultatelor finale.
pret de la 28.95 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Set Alice devine vedeta Purcelusul lui Alice Alice si recordulmondial

Set  Alice devine vedeta Purcelusul lui Alice Alice si recordulmondial
» autor Kennemore Tim | editura Aramis | 2009
pret de la 12.74 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro