Evaluare educationala

Evaluare educationala
autor Mihail, Roxana; Stoica, Adrian | editura Humanitas | 2006 | 224 pagini | 973-689-068-6
"Nevoia de invatare / achizitii de calitate pentru formarea si dezvoltarea de competente este din ce in ce mai necesara astazi, in vederea competitiei pe piata muncii si a intergrarii europene. Dezvoltarii competentelor, care realizeaza un bun echilibru intre "a sti" si "a face", i-am dedicat un capitol important al cartii.
Aceasta lucrare este in multe privinte partea a doua a cartii Evaluarea progresului scolar. De la teorie la practica (A. Stoica, Editura Humanitas Educational, 2003). Pentru cei care nu au citit aceasta carte reamintim ca in ea se regasesc notiunile, definitiile, conceptele si principiile de baza ale evaluarii, impreuna cu exemplele concrete privind proiectarea si adminstrarea diferitelor activitati evaluative (examene, evaluari nationale, evaluari curente s.a.).
Lucrarea de fata face un pas inainte catre tendintele internationale actuale din domeniul evaluarii, accentuand acele elemente care, in acest moment al dezvoltarii culturii evaluarii in Romania, joaca rolul de inovatii si de viitoare optiuni ale factorilor de decizie. Este convingerea noastra ca aceste elemente, care astazi par poate dificil de pus in practica la noi, vor deveni maine alternative viabile pentru invatamantul romanesc aflat in confruntarea cu provocarile societatii cunoasterii. Credem, de asemenea, ca tema centrala a cartii - inovatie in evaluare - va contribui la relansarea unei dezbateri publice complexe cu privire la perspectivele educatiei romanesti odata cu aderarea tarii la Uniunea Europeana." (Autorii)

Adrian Stoica

Roxana Mihail

este Sef al Departamentului de Cercetare din cadrul Serviciului National de Evaluare si Examinare si expert pentru evaluare / certificare al Centrului National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic este profesor universitar la Catedra de Stiinte Socio-Umane a Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si director al Serviciului National de Evaluare si Examinare. Principalele domenii in care lucreaza sunt teoria si practica evaluarii, design-ul si implementarea proiectelor de reforma a invatamantului, politicile educationale si cercetarea stiintifica in educatie.
Perfectionarea profesorilor   |   Ghiduri   |   metodici si dictionare   |   EducatiePoti gasi cartea si pe siteurile:

ishop.ro 15.3 lei Evaluare educationala
superlibrarie.ro 17 lei Evaluare educationala

Alte carti de care ati putea fi interesati

Evaluarea educationala. Inovatii si perspective

Evaluarea educationala. Inovatii si perspective
» autor Adrian Stoica, Roxana Mihail | editura Humanitas Educational | 224 pagini
Nevoia de invatare si achizitii de calitate pentru formarea si dezvoltarea de competente este din ce in ce mai necesara astazi, in vederea competitiei pe piata muncii si a intergrarii europene. Dezvoltarii competentelor, care realizeaza un bun echilibru intre "a sti" si "a face", i-a fost dedicat un capitol important al cartii.
pret de la 16.95 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Frane moderne de tip KE pentru vagoanele de marfa

Frane moderne de tip KE pentru vagoanele de marfa
» autor Stoica Mihail | editura Asab | 2003
Descriere - Frane moderne de tip KE pentru vagoanele de marfa Lucrarea trateaza urmatoarele subiecte: ? Consideratii generale referitoare la constructia fr?nelor vagoanelor de marfa; ? Componente mecanice si pneumatice pentru instalatiile de fr?na care echipeaza vagoanele de marfa; ? Echipamente si componente pentru comanda fr?nelor tip KE montate pe vagoanele de marfa moderne; ? Revizia si pro...
pret de la 40 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Evaluarea progresului scolar: de la teorie la practica

Evaluarea progresului scolar: de la teorie la practica
» autor Stoica, Adrian | editura HUMANITAS EDUCATIONAL | 2006 | 160 pagini
In legatura cu evaluarea se pot pune cateva intrebari foarte interesante: De ce este important domeniul in raport cu celelalte componente ale educatiei? Putem prezenta evaluarea intr-o conceptie sistemica si nu doar ca o colectie de metode si tehnici care conduc la obtinerea unor date despre elevi? Ce legatura exista intre feedback-ul furnizat de evaluare si asumarea responsabilitatii la toate ...
pret de la 13 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Frane moderne tip KE pentru vagoanele de marfa

Frane moderne tip KE pentru vagoanele de marfa
» autor Mihail Stoica | editura Asab | 2005 | 360 pagini
» Diverse
pret de la 20 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Franarea trenurilor

Franarea trenurilor
» autor Stoica Mihail | editura ASAB | 364 pagini
pret de la 18 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro