Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei

Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei
autor Beatrice Ramascanu | editura Hamangiu
Cea de a doua editie a "Jurisprudentei CEDO in cauzele impotriva Romaniei" completeaza, la aproape un an de la prima aparitie, "portofoliul" de spete pronuntate in acest interval de catre instanta europeana.
Cartea cuprinde in mod complet cauzele pronuntate impotriva Romaniei si publicate in Monitorul Oficial, precum si traducerea unui numar de alte 18 hotarari importante, indicate in tematica diverselor concursuri din magistratura.
Utilitatea acestei culegeri rezulta indiscutabil si din indexul pe materii, articole, notiuni autonome, cuvinte cheie, sintagme, institutii juridice nationale (e.g. buna-credinta, actiune in revendicare, arestare preventiva, etc), care ajuta cititorul sa identifice rapid hotararea sau hotararile instantei europene incidente in materia cautata.
La aceasta se adauga partea finala de intrebari tip grila, alaturi de raspunsurile corecte utilizate din februarie 2007 pana in martie 2009 la toate concursurile de promovare ale judecatorilor si procurorilor in functii de executie sau alte examene de admitere in magistratura, sistematizate in functie de aspectele civile sau penale vizate de intrebari.
Desi prezenta culegere este conceputa in principal pentru pregatirea diverselor examene din magistratura, fie de admitere, fie de promovare in functii de executie, reflectand in continutul ei tematica pentru aceste concursuri, in fapt, ea poate fi utilizata in activitatea de zi cu zi a tututor profesiilor juridice sau a celor care studiaza materia drepturilor omului.
Cei cincisprezece ani care s-au scurs de la ratificarea de catre tara noastra a Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale nu par sa fi fost suficienti pentru ca Romania sa isi fi insusit principiile care au creat "o adevarata ordine de drept public european," desi din ce in ce mai mult se invoca prevederile conventionale in fata instantelor romanesti, de orice grad, de la judecatorie pana la instanta suprema sau de contencios constitutional.
Gravitatea si multitudinea cazurilor romanesti analizate de catre instanta europeana, alaturi de concluziile recente, in premiera pentru Romania, de aplicare a articolului 46 din Conventie, in sensul retinerii unei violari sistemice a drepturilor omului in tara noastra (Viasu c. Romaniei din 9 decembrie 2008, Faimblat c. Romaniei din 13 ianuarie 2009, Katz c. Romaniei din 20 ianuarie 2009, Denes s.a c. Romaniei din 3 martie 2009) impun cu stringenta o cunoastere temeinica a acestei jurisprudente si aplicarea directa si prioritara a Coventiei.
Tine de fiecare dintre noi, actori ai diverselor profesii juridice implicate in infaptuirea justitiei, sa ne asumam in mod responsabil principiile jurisprudentei CEDO, pentru a asigura caracterul subsidiar al mecanismului conventional. in fine, realizarea unei practici judiciare unitare impune raportarea permanenta si intr-o maniera constructiva la jurisprudenta CEDO, veritabil sistem de referinta in materia drepturilor omului.
in acest sens, hotararile pronuntate impotriva Romaniei publicate deja in Monitorul Oficial sau doar traduse cuprinse in prezenta culegere vor fi un instrument util in interpretarea si aplicarea legii din prisma blocului de conventionalitate de catre instantele nationale.
Jurisprudenta   |   Drept   |   Carti juridicePoti gasi cartea si pe siteurile:

carteadinraft.ro 72 lei Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei
depozit-de-carti.ro 75 lei Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei
www.rolcris.ro 85.5 lei Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei
superlibrarie.ro 95 lei Jurisprudenta CEDO in cauzele impotriva Romaniei

Alte carti de care ati putea fi interesati

Hotararile C.E.D.O. pronuntate in cauzele impotriva Romaniei (1998-2002)

Hotararile C.E.D.O. pronuntate in cauzele impotriva Romaniei (1998-2002)
» autor Popescu Corneliu Liviu | editura CH Beck | 2003 | 240 pagini
Lucrarea "Hotararile C.E.D.O. pronuntate in cauzele impotriva Romaniei (1998-2002)" contine un numar de 35 de hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauzele impotriva Romaniei, ordonate cronologic, pana la data de 31 decembrie 2002. Ea se adreseaza atat teoreticienilor, cat si practicienilor dreptului, dar in aceeasi masura poate raspunde multor "semne de intrebare" ...
pret de la 20.71 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Conventia europeana a drepturilor omului. Hotarari CEDO impotriva Romaniei 2008-2009

Conventia europeana a drepturilor omului. Hotarari CEDO impotriva Romaniei 2008-2009
» editura Morosan
pret de la 28 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Pradatori si prada

Pradatori si prada
» autor Mcleod Beatrice | editura Vox | 2008 | 30 pagini
Colectia Lumea Animalelor,realizata intr-o grafica deosebita,va ofera sansa de a avea o perspectica asupra naturii asa cum numai o camera de filmat va poate oferi.Fiecare pagina va face sa va simtiti ca si cum ati fi acolo,langa animale si le-ati spiona fiecare miscare.Numarul mare de detalii va ofera o multime de informatii cu privire la toate etapele din viata animalelor asa cum numai natura ...
pret de la 15.68 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Hotararile C.E.D.O. in cauzele impotriva Romaniei (1998-2006)

Hotararile C.E.D.O. in cauzele impotriva Romaniei (1998-2006)
» autor Selejan | editura Hamangiu | 2006 | 416 pagini
De vreme ce "dreptul Conventiei Europene a Drepturilor Omului", care include, ca pilon principal, jurisprudenta Curtii Europene, face parte din dreptul intern al Romaniei, cunoasterea acestei jurisprudente este astazi indispensabila oricarui practician al dreptului si oricarui aspirant la aceasta nobila profesie. Cu atat mai mult am considerat utila reunirea, in lucrarea de fata, a jurisprud...
pret de la 24.5 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Proverbe, zicatori, ghicitori (editia a III-a, revizuita si adaugita)

Proverbe, zicatori, ghicitori (editia a III-a, revizuita si adaugita)
» autor Beatrice Kiseleff | editura Elis | 2006
Proverbe, zicatori, ghicitori este materializarea unei franturi din expresia vie a intelepciunii poporului roman , este o carte legata de folclorul nostru, si in acelasi timp de realitatile vietii cotidiene in care regasim cu mare usurinta veridicitatea acestei mosteniri. Lucrarea de fata este prin excelenta cat se poate de educativa.
pret de la 8 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro