Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush

Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
autor Robert Draper | editura Curtea Veche | 2008 | 528 pagini
Corespondent vreme de un deceniu al revistei GQ, Robert Draper s-a remarcat si ca editor senior al mensualului Texas Monthly. Momentan traieste la Washington D.C. Este autorul unui roman, HadrianÂ’s Walls, si al biografiei Rolling Stone Magazine: The Uncensored History.
In aceasta ambitioasa lucrare, Robert Draper ne poarta prin Casa Alba locuita de Bush, descriind un amanuntit tablou al unui deceniu tumultuos si al unei administratii incercate. Fiecare pagina abunda in scene, anecdote si dialoguri care ii vor surprinde si pe cei care il stiu de multa vreme pe George W. Bush. Admiratorii presedintelui american, ca si tot mai numerosii sai detractori, vor gasi multe lucruri interesante la acest om care a intors foaia in politica.
Incepem cu un pranz emblematic la Casa Alba, unde presedintele, iritat, mestecand hot-dog, cedeaza cu greu curiozitatii reporterului, texan ca si el, care intelege foarte bine argoul extrem de des intalnit in aceasta administratie. Ne intoarcem la alegerile preliminare din 2000, in care caracterul candidatului si, mai mult, viitorul Partidului Republican s-au calit in batalia fierbinte din Carolina de Sud cu senatorul John McCain. Continuam apoi participand indeaproape la dezordinea si discursurile de dupa atacurile din 11 septembrie, apoi la firavele incercari de a furniza electricitate unui Bagdad cufundat in bezna, dar si la momentele mai mult sau mai putin importante ale realegerii din 2004, cu uimitoarea si ineficienta incercare de a "cheltui capitalul electoral" reformand sistemul de asigurari sociale, la inepta reactie in fata uraganului Katrina si la tot mai controversatul razboi din Irak.
Cu toate ca temele pot parea familiare, detaliile si povestea "din interior" alcatuiesc un reportaj inedit chiar si pentru cel mai avid consumator de media. In toiul acestei administratii foarte reticente fata de presa, Robert Draper a infaptuit un mic miracol: a batut la toate usile potrivite, devenind primul autor care pune pe hartie o istorie a mandatelor lui Bush. Facand acest lucru, el ne permite sa fim martori apropiati ai faptelor unui presedinte hotarat sa faca lucruri marete, un presedinte care si-a pastrat optimismul in fata unei nepopularitati uneori aspre si care a facut fata situatiei istorice a timpului sau fara sovaire.
Beletristica   |   Literatura universala   |   Memorialistica   |   Diverse   |   Politica   |   IN AFARA COLECTIILOR

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
elibrarie.net 34.9 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
librarieonline.net 34.9 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
librariaonline.ro 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
librarultau.ro 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
piata-cartii.ro 35 lei Fara umbra de indoiala. Presedintia lui George W. Bush
allinonemedia.ro 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
libraria-noastra.ro 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
carteadinraft.ro 33.95 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush
www.karte.ro 35 lei Fara umbra de indoiala - Presedintia lui George W. Bush

Alte carti de care ati putea fi interesati

Umbra svasticii

Umbra svasticii
» autor Vago Bela | editura Curtea Veche | 2003
Descriere - Umbra svasticii Titlul original: The Shadow of the Swastika Traducator: Corina Tiron Coperta: Dan Stanciu Pentru cercetarile intreprinse asupra dezvoltarii fascismului in perioada interbelica in Bazinul Dunarii, majoritatea teoreticienilor s-au axat in principal pe materiale reprezentind o singura perspectiva - materialul de arhiva german, pe de o parte, si documentele contemporane,...
pret de la 20.9 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

N-ar face rau nici unei muste

N-ar face rau nici unei muste
» autor Draper Robert | 2008
Descriere - N-ar face rau nici unei muste "Am fost cucerit de farmecul sangeros al acestei carti. Farmec: textul se desfasoara prietenos, direct, obtinand adancimea fara afectare metafizica, fara abuz analitic. Sangeros: un sondaj in ?banalitatea? cruzimii, in ?firescul? aiuritor al inumanitatii, in misterul cotidian al raului. Slavenka e in acelasi timp tandra si intransigenta, intelegatoare s...
pret de la 22 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Fara umbra de indoiala presedentia lui George W. Bush

Fara umbra de indoiala presedentia lui George W. Bush
» autor Draper Robert | editura Curtea Veche | 2008 | 526 pagini
O carte fascinanta.Fara umbra de indoiala prezinta cititorului un portret intim al personalitatii presedintelui si al felului in care aceasta ii influenteaza deciziile.
pret de la 35 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Cum functioneaza democratia?

Cum functioneaza democratia?
» autor Robert D. Putman, Robert Leonardi, Raffaela Y. Nanetti | editura Polirom | 2001 | 280 pagini
pret de la 12 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Trilogia Ilumintorilor - Ochiul din piramida

Trilogia Ilumintorilor - Ochiul din piramida
» autor Robert Shea, Robert Anton Wilson | editura Antet | 2008 | 352 pagini
Pline de sex si violenta - in timp si spatiu si in afara lor - cele trei carti ale trilogiei Illuminatus! nu sunt decat in parte rodul imaginatiei. Ele abordeaza toate musamalizarile din vremurile noastre - de la adevaratii asasini ai fratilor Kennedy, pana la motivul pentru care pe bancnota de un dolar se poate vedea o piramida - si sugereaza un adevar naucitor.
pret de la 42.9 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro