Sa intelegem arhitectura

Sa intelegem arhitectura
autor Marco Bussagli | editura Rao Books | 2005 | 384 pagini | 973 793 268 4
Prezentare:
Dupa cum spunea Victor Hugo, arhitectura poate fi considerata "marea carte a umanitatii": "Timp de sase mii de ani, de la cea mai veche pagoda din Hindustan, pina la catedrala din Koln, arhitectura a constituit marea scriere a omenirii si acest fapt este atit de adevarat, incit nu numai fiecare simbol, ci fiecare gind omenesc isi are pagina sa in aceasta imensa carte de monumente". Lucrarea de fata isi propune sa explice, sa povesteasca, sa redea arhitectura pe intelesul tuturor. Din acest motiv a fost conceputa in doua sectiuni.
In prima parte sunt analizate, cu o mare varietate de exemple, marile teme ale arhitecturii universale. O asemenea abordare ne permite sa aducem in discutie fiecare din aspectele practice ale arhitecturii, incepind cu premisele fundamentale ale acesteia: raportul dintre om si spatiul inconjurator, studiul proportiilor, trecerea de la sat la oras, planificarea teritoriului si urbanistica, tipologia edificiilor, decoratiile, tehnicile, structurile, materialele. Urmeaza o trecere in revista a stilurilor arhitectonice, din cele mai vechi timpuri pina la miscarile contemporane.
In cea de-a doua parte, structurata in ordine cronologica, sunt prezentate si ilustrate civilizatiile din toate epocile si regiunile, insistindu-se asupra celor mai celebre si semnificative monumente.
Istoria operelor si a complexelor de monumente din intreaga lume se impleteste astfel cu cea a protagonistilor arhitecturii, de la primele nume cunoscute ale Antichitatii si Evului Mediu, pina la numele tutelare ale secolului al XXI-lea, fiecare dintre acestia fiind prezentat printr-o biografie sintetica si prin cele mai de seama proiecte ale sale.
Marco Bussagli, istoric de arta, este profesor de Anatomie Artistica la Accademia di Belle Arti din Roma. Ca iconolog (a lucrat ca bursier la Wartburg Institut din Londra si British Library), a aprofundat relatia dintre arhitectura si corpul omenesc. Profesor colaborator de Istoria Artei Contemporane al Universitatii La Sapienza din Roma, in perioada 2001-2002, are la activ numeroase lucrari de specialitate sau de popularizare. Colaborator si consultant la Instituto dell'Enciclopedia Italiana, a publicat numeroase articole in cotidiene si reviste.
Carti diverse   |   Arta   |   enciclopedii   |   Arte vizuale

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarultau.ro 139.9 lei Sa intelegem arhitectura
pro-librarie.ro 139.9 lei Sa intelegem arhitectura
depozit-de-carti.ro 139.9 lei Sa intelegem Arhitectura
cartea-ta.ro 139.9 lei Sa intelegem arhitectura
piata-cartii.ro 139.9 lei Sa intelegem arhitectura
librariabucuresti.com 150 lei Sa intelegem arhitectura

Alte carti de care ati putea fi interesati

Culoarea sangelui

Culoarea sangelui
» autor Marco Bettini | editura Rao | 2008 | 384 pagini
pret de la 24.99 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Cu Marco Polo pe drumurile matasii

Cu Marco Polo pe drumurile matasii
» autor C. Chrifane-Dragusani | editura Fundatia Marco Polo | 2001 | 510 pagini
DRUMURILE MATASII ar ti ramas doar o superba si sugestiva sintagma daca, dincolo de aceste cuvinte, nu am gasi o intreaga EPOPEE a civilizatiei si culturii Lumii Vechi, UN DIALOG permanent si peren intre oameni si popoare. Asa se explica lansarea si coordonarea de catre UNESCO a celui mai amplu si complex PROGRAM CULTURAL (1988-1997), de actualizare, reconsiderare si reinnodare a acestui dialog...
pret de la 28 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Cartea lui Messer Marco Polo, zis si milionul, cetatean al Venetiei, in care se istorisesc minunatiile lumii

Cartea lui Messer Marco Polo, zis si milionul, cetatean al Venetiei, in care se istorisesc minunatiile lumii
» autor Pollo Marco | editura Humanitas | 2008 | 420 pagini
Si tocmai modernitatea aceasta a spiritului explorator pe care, in zorii Renasterii, la doar cateva decenii de la ultima cruciada, a pus-o in joc pe scena istoriei Marco Polo face ca fapta lui si povestea acestei fapte sa fie mereu actuale. Relatarea calatoriei lui are parte acum de o noua talmacire realizata dupa cele mai noi editii si intr-o minunata limba romaneasca, insotita de un pertinent...
pret de la 28.42 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Copistul

Copistul
» autor Marco Santagata | editura Humanitas | 2008 | 124 pagini
O alta zi friguroasa invaluie o casa din Padova si sufletul celui care o locuieste. O casa simpla, modesta, in care marele Petrarca isi duce cu greu povara batranetii si a bolii. Un suflet bantuit de greselile fata de cei dragi si fara puterea de a le indrepta sau de a fi fericit. Un om care descopera ca prin scris poti alina toata suferinta din viata si poti darui lumina si caldura celorlalti.
pret de la 17.9 lei   -   6 magazine   » Compara pretul »

The Travels of Marco Polo

The Travels of Marco Polo
» autor Marco Polo | editura Wordsworth Editions Ltd | 320 pagini
Translated by William Marsden (from the Italian of Giambattista Ramusio's printed edition of 1553). With an Introduction by Benjamin Colbert. Marco Polo (1254-1329) has achieved an almost archetypal status as a traveller, and his Travels is one of the first great travel books of Western literature, outside the ancient world. "The Travels" recounts Polo's journey to the eastern co...
pret de la 34.9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro