Insolventa: legea, regulile, realitatea

Insolventa: legea, regulile, realitatea
autor Gheorghe Piperea | editura Wolters Kluwer | 2008 | 870 pagini
Domnul Gheorghe Piperea este una dintre personalitatile de renume ale domeniului legal romanesc. Implicarea sa in domeniul legal romanesc este complexa: pe de o parte prin activitatea practica in calitate de avocat si practician in insolventa si prin participarea la elaborarea unor proiecte de lege, pe de alta parte prin publicarea de articole si carti si prin activitatea sa didactica.
In domeniul insolventei comerciale, Gheorghe Piperea este unul dintre participantii activi la elaborarea actualei Legi a insolventei si este autorul proiectului de lege privind organizarea profesiei de practician in insolventa (devenit, ulterior, O.U.G. nr. 86/2006), precum si al proiectului Legii concordatului preventiv. In perioada 2005-2006, a contribuit la dezvoltarea legislatiei medierii, fiind autorul sectiunii referitoare la mediere din Statutul profesiei de avocat. Gheorghe Piperea este coautor al statutului profesiei de avocat din 2004. De asemenea, Gheorghe Piperea a fost in mai multe randuri desemnat de catre Ministerul Justitiei ca expert roman pentru analiza proiectelor de lege pentru modificarea Legii societatilor comerciale (Legea nr. 31/1990). Gheorghe Piperea a coordonat echipa de consultanta juridica responsabila de elaborarea avizelor si a opiniilor juridice pentru Ministerul Sanatatii Publice, in cadrul proiectului Technical Assistance for The Revision of The Legislation on Health prin care s-au implementat modificarile aduse legislatiei in domeniul sanatatii.
Gheorghe Piperea este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si al Universitatii Paris I Sorbonne - Pantheon din Paris. Teza sa de doctorat (Acquis-ul comunitar european in domeniul societatilor comerciale si al pietei de capital) a fost distinsa cu calificativele maxime suma cum laudae si, respectiv, tres honorable avec les felicitations du jury, de cele doua universitati. Gheorghe Piperea este conferentiar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept comercial roman si de Dreptul transporturilor, precum si al cursului de Dreptul falimentului din cadrul programului de studii masterale Dreptul afacerilor. Prin activitatea sa didactica, Gheorghe Piperea se implica activ in formarea de profesionisti in domeniul legal.
Drept   |   Comercial   |   General   |   Drept financiar si fiscal   |   Carti juridice   |   Drept fiscal

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 165 lei Insolventa: legea, regulile, realitatea
elibrarie.net 164.9 lei Insolventa: legea, regulile, realitatea
librarieonline.net 164.9 lei Insolventa: legea, regulile, realitatea
librariaonline.ro 165 lei Insolventa: legea, regulile, realitatea
librarultau.ro 165 lei Insolventa:legea,regulile,realitatea
carteadinraft.ro 156.75 lei Insolventa: legea, regulile, realitatea

Alte carti de care ati putea fi interesati

Dreptul transporturilor (editia 2)

Dreptul transporturilor (editia 2)
» autor Gheorghe Piperea | editura CH Beck | 2005 | 232 pagini
Elementul de noutate al acestei lucrari il constituie sistematizarea materiei pe teme, fiecare tema analizand o institutie a dreptului transporturilor: contractul comercial de transport, contractul de expeditie, transportul rutier,transportul feroviar, transporturile maritime si aeriene. De asemenea, temele sunt precedate de un rezumat, care cuprinde aspectele esentiale ale fiecarei institutii...
pret de la 21.8 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Curtea de Apel Bucuresti. Culegere de practica judiciara in materie de contencios administrativ si fiscal 2006

Curtea de Apel Bucuresti. Culegere de practica judiciara in materie de contencios administrativ si fiscal 2006
» autor Editura Wolters Kluwer | editura Wolters Kluwer | 2008 | 878 pagini
Lucrarea cuprinde practica in anul 2006 a sectiei a VIII-a de contencios administrativ si fiscal din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.
pret de la 64.5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Dreptul transporturilor

Dreptul transporturilor
» autor Gheorghe Piperea | editura C H Beck | 2005 | 220 pagini
Elementul de noutate al lucrarii Dreptul transporturilor il constituie sistematizarea materiei pe teme, fiecare tema analizand o institutie a dreptului transporturilor: contractul comercial de transport, contractul de expeditie, transportul rutier,transportul feroviar, transporturile maritime si aeriene.
pret de la 19.62 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale

Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale
» autor Preda Mircea | editura Wolters Kluwer | 2007 | 400 pagini
Administratia publica locala,ca activitate desfasurata de autoritatile publice locale,are implicatii in toate domeniile vietii juridice,economice si sociale ale cetatenilor si persoanelor juridice.Venind in intampinarea practicii,prezenta lucrare ofera un amplu comentariu pe articole al Legii administratiei publice locale nr. 215/2001,republicata in februarie 2007.
pret de la 54 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionare

Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionare
» autor Vasile Dobrinoiu, Mihai | editura Wolters Kluwer | 2009 | 504 pagini
Lucrarea Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie imbina teoria cu practica de specialitate, deoarece autorii - practicieni si teoreticieni ai dreptului - si-au propus sa explice continutul normelor acestei legi si sa prezinte solutii din activitatea organelor judiciare implicate in transpunerea in realitate a dispozitiilor in materie, avand in ved...
pret de la 69.35 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro