Matematica, clasa a VIII-a. Probleme si solutii

Matematica, clasa a VIII-a. Probleme si solutii
autor Leon Pitu, Catalin Budeanu | editura BOOKS UNLIMITED PUBLISHING | 2008 | 231 pagini | 9789738846807
Matematica, clasa a VIII-a. Probleme si solutii.
Lucrarea isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori - un algoritm logic, eficient si provocator de explorare a labirintului matematicii, constituindu-se intr-un instrument de lucru util atat in orele de predare-invatare, cat si in cele de recapitulare. Parcurgerea ei inseamna pentru profesori un reper al activitatii curente si al orelor de evaluare, iar pentru elevi o modalitate de sistematizare a cunostintelor, intr-un ritm ce le poate asigura succesul.

Unul din elementele de noutate ale lucrarii consta in conceperea si organizarea exercitiilor si problemelor pe doua paliere: unul care vizeaza nivelul obisnuit (mediu) - elevul interesat sa-si clarifice si sa-si fixeze notiunile si rezultatele prezentate la clasa - si unul adresat nivelului performant, reprezentat de elevul dornic sa participe la concursuri si olimpiade scolare. Dorim, in felul acesta, sa le dezvoltam tuturor increderea in fortele proprii, astfel incat interesul mereu sporit pentru matematica sa fie o garantie a succesului fiecaruia.

In acest scop, toate cele 10 capitole contin, la inceput, un rezumat teoretic si se incheie cu trei teste, care pot constitui subiecte ale unor extemporale sau teze.

Problemele selectate sunt ordonate gradual, dupa dificultatea lor, cele care se adreseaza elevilor pasionati de matematica fiind grupate in paragraful recapitulativ de la sfarsitul fiecarui capitol. Pe de alta parte, am urmarit ca numarul problemelor necesare pentru intelegerea teoriei, formarea deprinderilor de calcul si a gandirii logice sa fie suficient de mare, insa am avut in vedere si asigurarea varietatii tipurilor de exercitii si a ideilor de rezolvare, astfel incat sa evitam monotonia.

Majoritatea exercitiilor/problemelor sunt insotite de solutii cu demonstratii complete, dar, din cauza lipsei de spatiu, a densitatii si a volumului materialului (peste 1500 de probleme) a trebuit ca la unele exercitii sa ne limitam la cateva indicatii sau numai la indicarea rezultatului.

Organizarea concentrica si graduala a notiunilor implicate de exercitiile si problemele propuse, redimensionarea in etape a materialului teoretic si informativ, viziunea integratoare asupra programei de clasa a VII-a si dezvoltarea unui sistem diferentiat de asimilare si verificare a cunostintelor elevilor speram sa faca din aceasta lucrare un ghid de lucru eficient si util elevilor si profesorilor, in parcurgerea traseului formativ in care sunt implicati.
Matematica   |   Matematica V VIII   |   Invatamant EducatiePoti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 17 lei Matematica clasa a VIII-a - probleme si solutii
pro-librarie.ro 17 lei Matematica clasa a VIII-a - probleme si solutii
librarultau.ro 15 lei Matematica, clasa a VIII-a. Probleme si solutii

Alte carti de care ati putea fi interesati

Matematica, clasa a V-a. Probleme si solutii

Matematica, clasa a V-a. Probleme si solutii
» autor Adrian ZANOSCHI, G. ZANOSCHI, Gabriel Popa, Catalin Budeanu, Claudiu-Stefan Popa | editura BOOKS UNLIMITED PUBLISHING | 2008 | 173 pagini
Matematica, clasa a V-a. Probleme si solutii. Lucrarea isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori - un algoritm logic, eficient si provocator de explorare a labirintului matematicii, constituindu-se intr-un instrument de lucru util atat in orele de predare-invatare, cat si in cele de recapitulare. Parcurgerea ei inseamna pentru profesori un reper al activitatii curente si al o...
pret de la 15 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Matematica, clasa a VI-a. Probleme si solutii

Matematica, clasa a VI-a. Probleme si solutii
» autor Gabriel Popa, Claudiu-Stefan Popa, Cristina Timofte | editura BOOKS UNLIMITED PUBLISHING | 2008 | 253 pagini
Matematica, clasa a VI-a. Probleme si solutii. Lucrarea isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori - un algoritm logic, eficient si provocator de explorare a labirintului matematicii, constituindu-se intr-un instrument de lucru util atat in orele de predare-invatare, cat si in cele de recapitulare. Parcurgerea ei inseamna pentru profesori un reper al activitatii curente si al o...
pret de la 15 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Matematica, clasa a VII-a. Probleme si solutii

Matematica, clasa a VII-a. Probleme si solutii
» autor Adrian ZANOSCHI, Gheorghe Iurea, Petru Raducanu | editura BOOKS UNLIMITED PUBLISHING | 2008 | 271 pagini
Matematica, clasa a VII-a. Probleme si solutii. Lucrarea isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori - un algoritm logic, eficient si provocator de explorare a labirintului matematicii, constituindu-se intr-un instrument de lucru util atat in orele de predare-invatare, cat si in cele de recapitulare. Parcurgerea ei inseamna pentru profesori un reper al activitatii curente si al...
pret de la 15 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Matematica. Teme Pentru Acasa. Modele De Teze Cu Subiect Unic. Clasa A Vi-a. Partea I

Matematica. Teme Pentru Acasa. Modele De Teze Cu Subiect Unic. Clasa A Vi-a. Partea I
» autor Popa Gabriel, Serdean Ioan, Budeanu Catalin | editura Paralela 45 | 2007 | 88 pagini
pret de la 8 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Matematica. 55 de teste pentru bacalaureat

Matematica. 55 de teste pentru bacalaureat
» autor Leon Pitu | editura Editura Polirom
Lucrarea se adreseaza elevilor de liceu care vor sustine examenul de bacalaureat si admitere la facultate la proba matematica. Problemele acopera intreaga materie de liceu si sint grupate in teste care simuleaza, fiecare, o proba de examen.
pret de la 6.5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro