Cultura generala. Enciclopedie ilustrata

Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
editura Niculescu | 2007 | 384 pagini | 973-568-114-6
Dobandite pe bancile scolii, asimilate de prin lecturi de profunzimi diferite, filme si transmisii TV, acestea din urma parca tot mai acaparante in ultima vreme (nu-i vorba si mustind de informatii de tot soiul, livrate cu promptitudine), cunostintele de cultura generala devin tot mai coplesitoare, iar aria pe care se aplica tocmai denominatia de "cultura generala" se afla in plina expansiune. Acum, oameni suntem, nu ne ia nimeni capul din pricina nestiintei, pe care, la o adica, am inlatura-o pur si simplu informandu-ne, cu mai mult sau mai putin temei (iar surse ar fi, slava Domnului, cu nemiluita, cu Internetul pe post de "cal breaz", ca sa spunem asa), ca sa nu mai amintim ca locul in care se desfasoara mecanismele memorarii este deopotriva sediu al celor care ne fac... sa uitam.
Asa stand lucrurile si lasand de-o parte discutia pe marginea a ceea ce isi merita statutul de "cultura generala autentica" si ceea ce ar aspira doar la asa ceva, dar nu sunt decat abuzuri media, banalitati sau picanterii din viata unor "glorii vremelnice", umflate cu pompa de mijloacele de informare, cu precadere de "robinetul cu apa calduta" reprezentat de televiziune, cartea celor doi autori germani, in 3 000 de intrebari si raspunsuri pe teme riguros selectate si pertinent jalonate cu prezentari sintetice asupra unor notiuni, concepte, evenimente si personalitati de prim rang ale istoriei, culturii si civilizatiei universale (istorie si politica; stiinte naturale si tehnica; economie si Europa; religie si filosofie; arta si literatura; cultura si divertisment; Pamant si Univers) se poate constitui intr-o provocare continua pentru cel dornic de cunostere sau, de ce nu, intr-un bun "aide-memoire" pentru toti aceia carora aducerile aminte intr-o privinta sau alta au inceput sa le joace feste. Pentru facilitarea cautarilor punctuale, volumul beneficiaza in sectiunea lui finala de un indice.
Cultura generala   |   Diverse   |   enciclopedii   |   HartiPoti gasi cartea si pe siteurile:

cartea-ta.ro 54.5 lei Enciclopedie ilustrata
www.tamada.ro 55 lei Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
superlibrarie.ro 59.95 lei Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
lucman.ro 59.95 lei Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
allinonemedia.ro 59.95 lei Cultura generala. Enciclopedie ilustrata
librarultau.ro 60 lei Cultura generala. Enciclopedie ilustrata

Alte carti de care ati putea fi interesati

Cultura generala in 3000 de intrebari si raspunsuri

Cultura generala in 3000 de intrebari si raspunsuri
» autor Edbauer Matthia | editura NICULESCU | 2003 | 384 pagini
Descriere Cine doreste sa aiba succes pe plan profesional si individual trebuie sa fie bine pregatit si sa poata purta o discutie. Pentru aceasta, cultura generala este cea mai buna modalitate. Peste 3000 de intrebari privind cele mai interesante domenii ale cunoasterii din zilele noastre isi gasesc rapid raspunsuri in prezenta carte. Lucrarea poate fi folosita cu succes si pentru pregatirea p...
pret de la 34.4 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Mica enciclopedie de cultura generala (HELICON)

Mica enciclopedie de cultura generala (HELICON)
» autor Smith W. H. | editura Niculescu | 2004
Descriere - Mica enciclopedie de cultura generala (HELICON) Prin cele 3000 de cuvinte-titlu, lucrarea ofera cititorului explicatii clare si precise din diverse domenii ale cunoasterii: stiinte umaniste, stiinte exacte si ale naturii, literatura si arta. De asemenea, articolele sunt insotite de adresele unor site-uri web si numeroase ilustratii. Lucrarea poate fi folosita cu succes si pentru pre...
pret de la 38.2 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Cum? De ce? Unde? Cand? Cultura generala pentru clasele I-IV (Co

Cum? De ce? Unde? Cand? Cultura generala pentru clasele I-IV (Co
» autor Vasilica Gheorghe | editura Niculescu | 208 pagini
Continutul acestei lucrari vine sa intregeasca cunostintele de cultura generala pe care elevii le dobandesc pe parcursul anilor din ciclul primar. Cuprinzand teme din mai multe discipline, lucrarea poate interesa orice cititor dornic sa-si completeze sau reimprospateze cunostintele.
pret de la 15.26 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro