Cartea secreta a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu si cu Ingerii

Cartea secreta a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu si cu Ingerii
editura Firul Ariadnei | 2005 | 1320 pagini | 973-86829-4-0
Cartea secreta a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu si cu Ingerii.

Prezentare:

In literatura angelologica, cu toate ca exista o multime de carti, doua opere se detaseaza prin forta divina pe care o emana: "Dialoguri cu Ingerul" de Gita Mallasz si "Cartea lui Enoh". Ambele scrieri sunt "periculoase" si bulversante pentru cei dogmatici, care pretind ca sunt preocupati de spiritualitate. Pentru ca ambele arata clar ca se poate dialoga direct cu Dumnezeu si cu Ingerii, fara vreun intermediar, fie el preot sau rabin. Din acest motiv, cele doua carti sunt in mod deliberat "uitate" sau cenzurate, caci autoritatile religioase nu agreeaza textele care ofera o mare libertate celor care le citesc.
Unul dintre cele mai enigmatice manuscrise descoperite la Marea Moarta este "Cartea lui Enoh", text considerat apocrif de catre autoritatile bisericesti. In urma unor indelungate controverse, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta a fost "cartea de capatai" a lui Iisus si ca El o stia pe de rost, ceea ce explica numarul mare de pasaje din Cartea lui Enoh citate in Evanghelii.
"Cartea lui Enoh", lucrare apocrifa, reprezinta totodata una dintre cele mai vechi si mai importante surse ale traditiei crestine in ceea ce priveste descrierea ingerilor. Exceptional de moderne, cu implicatii deosebit de importante datorita vechimii lor, dialogurile lui Enoh cu Dumnezeu si cu Ingerii (Uriel, Gabriel, Mihail si Rafael) reprezinta un document de importanta capitala, care merita sa fie citit de cat mai multi oameni.
In ceea ce-l priveste pe Enoh, traditia spirituala afirma ca a fost un mare initiat care a trebuit sa realizeze legatura intre cer si pamant. El si-a asumat sarcina dificila a invatarii si ghidarii oamenilor, aplanand conflicte si indemnand mereu la bine si la progres. El era numit "Pacificatorul", fiind o fiinta umana foarte evoluata spiritual. Acesta a fost probabil motivul pentru care Enoh "a fost luat in ceruri", unde a primit initieri si revelatii secrete. La revenirea sa, dupa cum afirma traditia spirituala, "Enoh a ramas ascuns si nici o fiinta umana nu stia unde anume el traia, ce facea si care erau intentiile sale".
Parte integranta a misiunii sale a fost intensa activitate de raspandire a invataturilor divine. Exista referiri conform carora el ar fi scris 366 de carti.
In traditia iudaica se afirma ca "in timp ce Enoh le vorbea oamenilor, acestia au vazut un armasar alb coborand din ceruri, in mijlocul unui vartej de vant si de praf. Enoh Ie-a spus celor ce se aflau acolo ca acel armasar a coborat din ceruri pentru a-l lua pe el intr-o lunga calatorie, din care insa el nu se va mai intoarce printre oameni".
Diverse mitologie

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarultau.ro 11 lei Cartea secreta a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu si cu Ingerii

Alte carti de care ati putea fi interesati

Bucura-Te De Fericirea Spirituala - Dialoguri Cu Discipolii

Bucura-Te De Fericirea Spirituala - Dialoguri Cu Discipolii
» autor SWAMI SHIVANANDA | editura Firul Ariadnei | 2005 | 174 pagini
Atrase de puterea lui spirituala, multimi de oameni -barbati si femei, tineri si batrani, eruditi si analfabeti, gnostici si ortodocsi - l-au inconjurat. Toti au perceput stralucirea spiritului sau si s-au simtit inaltati in prezenta lui. Dragostea sa nu cunoaste bariere de rasa, casta sau crez; el se daruie fara limita tuturor celor care il cauta. in aceasta lume dominata de materialism, ca...
» Studii
pret de la 13.08 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Ingerii - Mesagerii Divini Misteriosi

Ingerii - Mesagerii Divini Misteriosi
» autor REX HAUCK | editura Firul Ariadnei | 2005 | 205 pagini
Interesul actual pentru ingeri reflecta dorinta noastra pentru ceva de dincolo de lumea materialista in care suntem asa de implicati, foamea noastra pentru ceva esential. Ingerii ne ghideaza sa devenim fiinte spirituale pentru placerea de a fi astfel, nu din moralism, deoarece viata spirituala in sine este plina de frumusete, de reala implinire, chiar de beatitudine. Sufletul nu are nevo...
pret de la 15.26 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Ingerii - mesagerii divini misteriosi

Ingerii - mesagerii divini misteriosi
» autor Rex Hauk | editura Firul Ariadnei | 2005 | 1320 pagini
Ingerii - mesagerii divini misteriosi - Rex Hauk. Ingerii. Aceasta carte este o culegere de interviuri realizate de omul de televiziune american Rex Hauck cu cei mai cunoscuti scriitori, medici, teologi si filozofi americani contemporani care au studiat si au scris despre lumea ingerilor, dar si cu oameni obisnuiti care au avut experiente cu ingeri. Scrisa in stilul accesibil al dialo...
pret de la 15.5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro