Povesti Nemuritoare - Cele mai frumoase Basme Egiptene

Povesti Nemuritoare - Cele mai frumoase Basme Egiptene
autor Abu Ra-Shin | editura Lucman | 1998 | 252 pagini
Un pustiu intins de munti arizi si pietrosi... Nisip cat verzi cu ochii... Sub un soare de foc bantuie animale periculoase: lei, hiene, sacali, serpi... Un fluviu, Nilul, traseaza o vale lunga in inima acestei regiuni salbatice. Oamenii, prin munca lor, au facut din ea un tinut bogat.
Egiptul s-a nascut in urma cu 5000 de ani. Vechii egipteni, care stiau deja sa scrie, il numeau "Negrul si Rosul". Rosu ca pustiul sub soarele arzator. Negru ca acel pamant roditor, aluviunile, pe care Nilul il depune atunci cand iese din matca lui, cateva saptamani pe an. Fara el nimic n-ar fi posibil. El ofera locuitorilor instalati pe malurile lui apa necesara oamenilor, animalelor, ogoarelor, precum si pesti gustosi... cu conditia sa se fereasca de hipopotami si de crocodili.
Fluviul leaga cele "Doua Pamanturi" care formeaza tara: valea, Egiptul de Sus, si delta, Egiptul de Jos, dominat de mlastini si pajisti.
in Egipt, Nilul nu primeste nici un afluent. Valea lui, uneori foarte ingusta, nu e niciodata mai lata de 30 km; ai tot timpul pustiul in fata ochilor. El ramane peste tot prezent in viata egiptenilor. Nu e el domeniul grifonilor si al serpilor inaripati?
Ilustrate

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 9.75 lei Povesti Nemuritoare - Cele mai frumoase Basme Egiptene

Alte carti de care ati putea fi interesati

Basme si fabule - Povesti cu regi, printese si animale intelepte

Basme si fabule - Povesti cu regi, printese si animale intelepte
» autor Povesti nemuritoare | editura ERC | 192 pagini
Povesti nemuritoare. O incursiune fantastica in lumea povestilor lui La Fontaine, Afanasiev si Gozzi. Puteti descoperi extraordinara poveste a leilor ingamfati, vulpilor viclene, soriceilor vorbareti si iepurilor fricosi. O carte deosebita, impodobita cu ilustratii incantatoare. Policromie,format A4
pret de la 60 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

BASME NEMURITOARE - 28

BASME NEMURITOARE - 28
» autor Selectie G. Zarafu | editura Lucman | 2007 | 127 pagini
PETRE ISPIRESCU Omul de piatra Lipitura casei Ciobanasul cel istet sau turloaiele blendei... GHEORGHE ONEA Livezile lui Stefanita Ionica Fapta-Buna TUDOR PAMFILE Fata unchesului cea fara noroc Povestea ciocarliei ION POP-RETEGANUL Toarceti, fete, c-a murit Baba Cloanta Stan Bolovan
pret de la 5 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Povesti cu animale-Cele mai frumoase basme

Povesti cu animale-Cele mai frumoase basme
» autor Schenn Roland | editura Asab | 2008 | 240 pagini
Povestile sunt o incantare atat pentru copii,cat si pentru adulti.Iar daca sunt pline de invataminte si pilde utile in viata,atunci sunt cu atat mai folositoare si bune de citit.Lucrarea este un potpuriu de povesti despre si cu animale,culese din intreaga lume si traduse in limba romana spre deliciul si invatatura copiilor de toate varstele.
pret de la 10.5 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro