Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)

Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)
autor Mihai Eminescu | editura Editura Curtea Veche | 1999 | 400 pagini | 973-99444-7-7
Cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea poetului, Curtea Veche a realizat, prin Programul 2000 - Anul Eminescu, editii ale traducerilor poeziei eminesciene in limbile spaniola, rusa si maghiara.
Mihai Eminescu a devenit deja un mit in cultura romana, iar orice reeditare a poeziei sale reprezinta o reactualizare a acestui mit. Editia bilingva romano-spaniola a celor mai impunatoare poezii ale lui Eminescu urmeaza acest spirit al mitului eternei reintoarceri.

Versiunea spaniola de exceptie a celebrului hispanolog Valeriu Georgiadi este o expresie romantica fidela a stilului eminescian. Inrudirea latina a celor doua limbi permite o traducere care nu transforma in mod radical sensul original. Metaforele specific eminesciene isi pastreaza aceeasi structura, versurile au aceeasi muzicalitate din limba romana. Traducerea spaniola a poeziilor lui Mihai Eminescu este o dovada certa a faptului ca este o nedreptate sa pastram intr-un spatiu cultural inchis ceea ce apartine universalitatii.
Cartea cuprinde o selectie de poezii antume si postume, incercand sa prezinte imaginea completa a poetului roman si are o prefata de Zoe Dumitrescu Busulenga: Cunoasterea si comunicarea adevarata intre popoare nu se pot realiza decat prin transmiterea acestor valori, intr-un circuit neincetat, care sa mentina mereu treaza pretuirea reciproca.

Mircea Eliade (1949): Noi, cei de aici (romanii din exil - n.n.) rupti de pamant si de neam, regasim in el tot ce-am lasat in urma, de la vazduhul muntilor nostri si de la melancolia marii noastre, pana la cerul noptii romanesti si teiul inflorit al copilariei noastre. Recitindu-l pe Eminescu ne reintoarcem, ca intr-un dulce somn, la noi acasa.
Poezie   |   Beletristica

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

ishop.ro 23.75 lei Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)
lucman.ro 25 lei Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)
superlibrarie.ro 25 lei Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)
allinonemedia.ro 25 lei Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)
libraria-noastra.ro 25 lei Poezii. Poesias (editie bilingva romano-spaniola)

Alte carti de care ati putea fi interesati

Poezii (editie bilingva romano-rusa)

Poezii (editie bilingva romano-rusa)
» autor Mihai Eminescu | editura Editura Curtea Veche | 2000 | 448 pagini
Cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea poetului, Curtea Veche a realizat, prin Programul 2000 - Anul Eminescu, editii ale traducerilor poeziei eminesciene in limbile spaniola, rusa si maghiara. Mihai Eminescu a devenit deja un mit in cultura romana, iar orice reeditare a poeziei sale reprezinta o reactualizare a acestui mit. Editia de fata vine dupa aproape 20 de ani de asteptare s...
pret de la 23.75 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Poezii. Versek (editie bilingva romano-maghiara)

Poezii. Versek (editie bilingva romano-maghiara)
» autor Mihai Eminescu | editura Editura Curtea Veche | 2000 | 400 pagini
Cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea poetului, Curtea Veche a realizat, prin Programul 2000 - Anul Eminescu, editii ale traducerilor poeziei eminesciene in limbile spaniola, rusa si maghiara. Maghiara este singura limba in care opera poetica a lui Eminescu a fost tradusa integral. Un prilej aniversar al unui scriitor de inalta valoare da mai intotdeauna ocazia potrivita pentru evalu...
pret de la 23.75 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Basme

Basme
» autor Mihai Eminescu | editura Tedit | 2006 | 144 pagini
» Diverse
pret de la 2.8 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Poezii. (editie bilingva romano-rusa, brosat)

Poezii. (editie bilingva romano-rusa, brosat)
» autor Mihai Eminescu | editura CURTEA VECHE
» Poezie
pret de la 25 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Opere. Volumul I - III

Opere. Volumul I - III
» autor Mihai Eminescu | editura UniversEnciclopedic | 1999 | 3528 pagini
Editia alcatuita din sapte volume are ca text de baza editia academica, fondata de Perpessicius in 1939. Structura primelor volume: I - Poezii, II - Proza. Teatru. Literatura populara, III - Publicistica. Corespondenta. Fragmentarium. Aparatul critic cuprinde pentru fiecare text doua sectiuni: bibliografica si comentarii restranse la persoane sau evenimente importante, fiind completat de martur...
pret de la 184.21 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro