Greutatea ideala

Greutatea ideala
autor Nita Rocsana | editura Curtea Veche | 2003 | 192 pagini | 973-669-022-9
Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante si remarcabile ale prezentului. Medic de profesie, dar dezamagit de consumul de medicamente pe care il implica mentinerea sanatatii, Chopra incepe sa studieze medicina alternativa. Traditia veche hindusa a vindecarii holistice, Ayurveda, il fascineaza si incepe sa aplice aceste tehnici bazate pe relatia minte-corp. A scris 25 de carti, a fondat Chopra Center for Well Being in La Jolla (California), este un apreciat lider spiritual, iar revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative", situindu-l printre cele mai importante figuri ale secolului al XX-lea.Cine nu a trecut macar o data in viata prin batalia cu caloriile sau lupta cu grasimile, incercind fie sa se infometeze, fie sa renunte la dulciuri, transpirind in sala de sport sau aplicind orice alta metoda pentru a slabi. in timp, kilogramele se depun la loc (efectul de yo-yo), iar organismul este dezechilibrat.

Chopra va indeamna sa uitati aceste chinuri pentru a slabi si va propune un ghid complet pentru atingerea si mentinerea greutatii ideale. Fundamentat pe tehnicile ayurvedice, ghidul va ajuta sa va cunoasteti propriul corp, sa intelegeti cum functioneaza si sa-i respectati nevoile materiale si spirituale. Cunoasterea si exercitiile din aceasta carte sint o noua experienta. Urmind-o, veti cistiga sentimentul de bunastare mentala si fizica, veti avea o viata activa si veti fi plini de energie.

Deepak Chopra a scris 25 de carti, traduse in 35 de limbi. Este de asemenea autorul a mai mult de 100 de casete video si audio; printre acestea se numara cinci programe foarte bine primite de publicul de televiziune. in 1999, dr. Deepak Chopra a fost selectat de revista Time in topul celor "100 de modele si eroi ai secolului", fiind descris drept "poetul-profet al medicinii alternative".

Este presedinte si fondator al The Chopra Center for Well Being, din La Jolla, California.

in ultimul deceniu, Deepak Chopra a fost in primele rinduri ale curentului medicinii holistice. Din anii '80, Chopra a imbinat cu succes profesionalismul lui impecabil ca endocrinolog cu explorarea medicinii mintii si a trupului. A influentat in mod fundamental multe dintre cercurile medicale traditionale si a adus in atentia publicului larg beneficiile enorme ale medicinii holistice. Chopra nu a intors spatele formarii lui de baza ca medic, ci si-a extins practica reunind intelepciunea antica orientala cu stiinta moderna. in 1984, a ajutat la introducerea medicinii ayurvedice in Statele Unite si a infiintat Centrul ayurvedic de sanatate pentru controlul stresului si medicina comportamentala in Lancaster, Massachusetts. De asemenea, a fost presedintele fondator al American Association of Ayurvedic Medicine. De-a lungul timpului, el s-a impus ca unul dintre cei mai importanti promotori ai combinarii ajutorului medical oriental cu cel occidental.

Astazi, Chopra tine conferinte in toata lumea, facind prezentari in cadrul unor organizatii si corporatii importante, precum World Health Organization din Geneva, Natiunile Unite sau London's Royal Society of Medicine, ca si la o serie de importante institutii medicale americane. Chopra crede ca sanatatea este o chestiune de alegere si ne ajuta sa intelegem abordarea sa printr-o serie de carti care trateaza din punctul de vedere al medicinii ayurvedice mai multe arii de interes medical, cum ar fi: digestia, somnul, dependenta sau greutatea. (Aceste carti vor aparea in seria de fata, Sa fii sanatos.)

in medicina ayurvedica, vindecarea se produce atunci cind fortele trupului si ale mintii sint in echilibru, iar restaurarea echilibrului incepe prin cunoasterea tipului corporal al pacientului, care poate fi trei feluri: Vata - asociat cu o natura entuziasta, cu o minte nelinistita si cu insomnii ocazionale; Pitta - care are drept caracteristici spiritul ordonat, tendinta de a te infuria repede si un intelect ager; Kapha - care prezinta o dispozitie calma, robustete si tendinte de ingrasare. Diferitele tipuri de dieta, exercitiile, plantele si alte tratamente le sint prescrise pacientilor in functie de tipul lor corporal, urmarindu-se echilibrarea doshelor.

Chopra afirma ca prima intrebare pe care si-o pune un medic ce practica medicina ayurvedica nu este "Ce boala are pacientul meu", ci "Cine este pacientul meu?"

Titlu original: Perfect Weight
Autor: Deepak Chopra
Self Help   |   Alimentatie   |   Diverse   |   Medicina   |   Sanatate   |   Sanatate si Alimentatie

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

ishop.ro 13.5 lei Greutatea ideala
lucman.ro 15.2 lei Greutatea ideala
carteadinraft.ro 15.68 lei Greutatea ideala
pro-librarie.ro 16 lei Greutatea Ideala
depozit-de-carti.ro 16 lei Greutatea Ideala
cartea-ta.ro 16 lei Greutatea ideala
superlibrarie.ro 16 lei Greutatea ideala
libraria-noastra.ro 16 lei Greutatea ideala
allinonemedia.ro 16 lei Greutatea ideala

Alte carti de care ati putea fi interesati

Noua revolutie a glucozei. Indicele glicemic - o solutie pentru sanatate ideala

Noua revolutie a glucozei. Indicele glicemic - o solutie pentru sanatate ideala
» autor Colagiuri Stephen, Miller Jennie Brand, Powell Kaye Foster | editura Curtea Veche | 2006 | 360 pagini
Descriere - Noua revolutie a glucozei. Indicele glicemic - o solutie pentru sanatate ideala In 1996, introducerea factorului de indice glicemic (IG) a insemnat o revolutie in domeniul nutritiei, fapt ce a condus la aparitia cartii Noua revolutie a glucozei, un bestseller de nivel mondial. Conceptul de indice glicemic a schimbat radical felul in care gandim despre alimentatie. Volumul demonstrea...
pret de la 20.9 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Greutatea ideala

Greutatea ideala
» autor Deepak Chopra | editura Curtea Veche | 192 pagini
Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante si remarcabile ale prezentului. Medic de profesie, dar dezamagit de consumul de medicamente pe care il implica mentinerea sanatatii, Chopra incepe sa studieze medicina alternativa. Traditia veche hindusa a vindecarii holistice, Ayurveda, il fascineaza si incepe sa aplice aceste tehnici bazate pe relatia minte-corp. A scris 25 de carti,...
pret de la 16 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Noul Testament - Evanghelia dupa Matei

Noul Testament - Evanghelia dupa Matei
» autor Editura Curtea Veche | editura CURTEA VECHE | 462 pagini
pret de la 39 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Piata turistica a Romaniei. Realitati. Mecanisme. Tendinte, editia a II-a

Piata turistica a Romaniei. Realitati. Mecanisme. Tendinte, editia a II-a
» autor Costantin Nita , Ilie Nita | editura Economica | 2008 | 278 pagini
Piata turistica a Romaniei. Realitati. Mecanisme. Tendinte, editia a II-a
pret de la 59 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Drept Comunitar. Uniunea Europeana

Drept Comunitar. Uniunea Europeana
» autor Ion Nita | editura LuminaLex | 2007
Din 2007, Romania devenind membra a Uniunii Europene nu poate castiga "pariul cu civilizatia" fara un efort sustinut si fara sa-si cunoasca cat mai bine partenerii, pentru a-si valorifica potentialul de care dispune si a gasi posibilitatile de colaborare cele mai adecvate. In acest context, se inscrie aceasta analiza privind locul pe care il ocupa Uniunea Europeana in economia mondiala, contri...
» Drept
pret de la 30 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro