Fluierasul de os

Fluierasul de os
autor Iulia Hasdeu | 143 pagini
"Fac mare caz de cei 12 ani ai mei [...] Totusi, cand sunt cu prietenele, imi place sa ma joc de-a gospodaria, de-a scoala, de-a musafirii, insa acum spun adio papusilor, adio jocului cu cercul, cu coarda! Adio pentru totdeauna.
Simt ca, de fapt, in fundul sufletului sunt copil. Devin serioasa cand imi fac temele, cand invat, cand imi fac rugaciunea, si cand scriu povesti".
IULIAHASDEU
(BIBLIOGRAFIE SCOLARA)
lulia Hasdeu (1869-1888) a fost un copil minune, cu o precocitate si o dotare intelectuala ce au atras admiratia multor personalitati ale timpului. Gratie unei memorii fenomenale, micuta lulia invata cateva limbi straine, promoveaza, la 8 ani, toate examenele pentru primele patru clase, iar la 11 ani incheie cursul inferior la Liceul Sf. Sava. Din 1881, isi continua studiile_ la Paris, la Colegiul Sevigne, trecandu-si bacalaureatul la 16 ani. in acelasi an, 1886, se inscrie la Facultatea de Litere de la Sorbona. in particular, lua lectii de desen, pictura si muzica.
Ilustrate

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 6.4 lei Fluierasul de os

Alte carti de care ati putea fi interesati

CUGETARI

CUGETARI
» autor Hasdeu Iulia | editura Saeculum I O | 2006 | 160 pagini
ALATURI DE POEZII,CUGETARILE REPREZINTA PARTEA CEA MAI ROTUNJITA DIN CREATIA MULTIPLA A IULIEI HASDEU. IMPREUNA CU VERSURILE,ELE NE DAU MASURA TALENTULUI SI A ORIGINALITATII IESITE DIN COMUN ALE POETEI,SUGERANDU-NE TOTODATA CULMILE DE SPIRITUALITATE PE CARE AUTOAREA LE-AR FI PUTUT ATINGE DACA VIATA NU I S-AR FI SFARSIT PREA REPEDE.
pret de la 9.81 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Domnisoara Ursuza

Domnisoara Ursuza
» autor Iulia Hasdeu | editura Ana
pret de la 9 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Opera poetica/Oeuvres poetiques

Opera poetica/Oeuvres poetiques
» autor Iulia Hasdeu | editura Saeculum | 2007
Volumul de fata reuneste intreaga opera poetica a Iuliei Hasdeu din cele doua volume ale seriei Oeuvres posthumes (1889-1890), in versiune paralela franceza/romana. Textele lirice publicate de B.P.Hasdeu sunt insotite de intreg aparatul critic al editiei princeps, reprodus, pentru prima data, si in romaneste, spre a fi accesibil tuturor. In plus, valoarea si actualitatea poeziei de expres...
pret de la 21.8 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Un teatru la marginea drumului

Un teatru la marginea drumului
» autor Iulia Popovici | editura Polirom | 2008 | 224 pagini
Iulia Popovici este un fin barometru al fenomenului cultural contemporan. Implicata fara rezerve in lumea atit de viu colorata a spectacolului contemporan, coordoneaza colectia de teatru a Editurii Cartea Romaneasca. Cronicar teatral reputat, transforma fiecare noua punere in scena in propriul spectacol de idei, iar verdictul ei poate umple sau goli sali. "Un teatru la marginea d...
pret de la 24.95 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Shopping Spree

Shopping Spree
» autor Vladimirov Iulia | editura Corint | 200 | 32 pagini
Shopping Spree se adreseaza copiilor care au inceput deja studiul limbii engelze si care vor sa-si imbogateasca vocabularul cu cuvinte si expresii necesare intr-o situatie concreta,si anume atunci cind merg la cumparaturi.
pret de la 11 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro