Elemente de psihoterapie

Elemente de psihoterapie
autor Irina Holdevici | editura All | 1996 | 232 pagini
Lucrarea prezenta are drept scop o trecere in revista a principalelor sisteme de psihoterapie utilizate la ora actuala in tarile cu traditie in acest domeniu.
Definita ca tratament psihologic, psihoterapia si-a dovedit de-a lungul timpului eficienta in tratamentul unor afectiuni nevrotice si psihosomatice datorate stresuluif unde se pot obtine rezultate foarte bune si in absenta tratamentului medicamentos.
Chiar si in cazul unor boli psihice severe cum sunt psihozele, psihoterapia poate, alaturi de chimioterapie, sa contribuie la o mai buna si mai durabila remisiune a acestor bolnavi. Astazi se manifesta tot mai mult tendinta ca unele tehnici psihoterapeutice sa fie utilizate si pentru autoperfectionarea oamenilor fara afectiuni psihice sau somatice, care doresc sa obtina performante ridicate in diverse domenii de activitate si sa se bucure de o stare de sanatate cat mai buna.
in tarile occidentale dezvoltate, psihoterapia si-a castigat un loc important printre alte metode de tratament, ea fiind practicata de catre medici si psihologi care s-au specializat intr-un anumit domeniu al psihoterapiei.
Lucrarea se adreseaza studentilor de la sectiile de psihologie si psihopedagogie speciala ai Facultatii de Sociologie, Psihologie, Pedagogie din cadrul Universitatii din Bucuresti.
in acelasi timp, lucrarea este utila si absolventilor sectiilor respective, in vederea completarii cunostintelor, studentilor la facultatile de medicina, medicilor specializati in medicina generala precum si unor cadre din domeniul stiintelor educatiei.
in prima parte a lucrarii sunt abordate probleme generale ale domeniului psihoterapiei si sunt clasificate principalele sisteme psihoterapeutice.
Sunt prezentate in detaliu principiile teoretice si tehnicile psihoterapiilor de orientare analitica, experientiala si cele ale psihoterapiilor comportamentale.
O atentie deosebita este acordata psihoterapiei cognitiv-compor-tamentalc si psihoterapiei rational-cmotive, orientari moderne in domeniul psihoterapiilor de scurta durata.
PsihoterapiePoti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 14.4 lei Elemente de psihoterapie

Alte carti de care ati putea fi interesati

AMELIORAREA PERFORMANTELOR INDIVIDUALE PRIN TEHNICI DE PSIHOTERAPIE

AMELIORAREA PERFORMANTELOR INDIVIDUALE PRIN TEHNICI DE PSIHOTERAPIE
» autor Holdevici Irina | editura Lider | 2008 | 400 pagini
Nascuta in 1949 in Bucuresti, a absolvit “Facultatea de Filozofie-Sectia de psihosociologie a Universitatii Bucuresti", in 1972. A obtinut titlul de doctor in psihologie in anul 1980. In present este profesor universitar la "Universitatea Bucuresti", la "Universitatea Titu Maiorescu", precum si la "Academia Nationala de Informatii." Detine specializari in psihoterapie, in psihopatologie si psi...
pret de la 29.9 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Elemente de psihoterapie

Elemente de psihoterapie
» autor Irina Holdevici | editura Mar | 2008 | 235 pagini
in Elemente de psihoterapie, Elena Holdevici prezinta principalele orientari teoretice si practice din domeniul psihoterapiei, precum si cazuri clinice reale insotite de analiza lor. Aceasta carte din cele peste douazeci din cariera autoarei prezinta principalele orientari teoretice si practice pe care le-a cunoscut psihoterapia si sistemele utilizate in prezent. Textul ...
pret de la 23.9 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Strategiile psihoterapiei cognito-comportamentale

Strategiile psihoterapiei cognito-comportamentale
» autor Holdevici Irina | editura Dual Tech | 2007 | 423 pagini
Cartea se adreseaza in mod special psihologilor si medicilor interesati de formarea si perfectionarea in domeniul psihoterapiei,constituindu-se intr-un adevarat manual usor de inteles si utilizat in practica de catre specialisti cu diverse orientari.
pret de la 35 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala

Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala
» autor Irina Holdevici | editura Trei | 2009 | 720 pagini
Gandirea pozitiva - cheia sanatatii si eficientei Principiul de baza al psihoterapiei cognitiv-comportamentale se refera la faptul ca starile afective negative, cum ar fi depresia, anxietatea, panica, iritarea, precum si comportamentele dezadaptative au la baza modul distorsionat in care oamenii gandesc despre ei insisi, despre lume si despre viitor. Aceste idei eronate au tendinta de a aparea...
pret de la 130 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Elemente de psihoterapie-Irina Holdevici

Elemente de psihoterapie-Irina Holdevici
» autor Holdevici Irina | editura Mar | 235 pagini
Descriere - Elemente de psihoterapie-Irina Holdevici Lucrarea prezenta are drept scop o trecere in revista a principalelor sisteme de psihoterapie utilizate la ora actuala in tarile cu traditie in acest domeniu. Definita ca tratament psihologic, psihoterapia si-a dovedit de-a lungul timpului eficienta in tratamentul unor afectiuni nervotice si psihosomatice datorate stresului, unde se pot obtin...
pret de la 23.42 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro