Documente ale procesului

Documente ale procesului
autor Prigoana | editura Vremea | 1996 | 558 pagini
PRIGOANA
DOCUMENTE
ALE PROCESULUI
C. NOICA, C. PILLAT,
N. STEINHARDT,
AL. PALEOLOGU,
A. ACTERIAN, S. AL-GEORGE,
AL. O. TEODOREANU etc.
Documentele, intocmite de securitatea si justitia comunista, poarta pecetea falsului, fiind expresia intereselor acestor institutii aflate in slujba conducerii P.C.R. Adevarul nu poate fi citit decat printre randuri, cu constiinta faptului ca, inca din punctul de pornire, procesul este marcat de abuz, nedreptate si minciuna. Semnaturile anchetatilor, smulse prin amenintari si batai, certifica numai intensitatea terorii exercitate asupra lor. Este limpede ca formularile agramate, calificativele ridicole insotind obsesiv numele unor personalitati ("legionarul", "tradatorul de tara", "fugarul" etc.), afirmatiile stupide nu pot apartine celor care au semnat opere intrate in patrimoniul culturii romanesti.
Cu toate acestea, publicarea documentelor este necesara pentru a facilita intelegerea atmosferei acelor vremuri, precum si pentru a ilustra fenomenul abandonarii de catre justitie a functiei ei de aparatoare a dreptatii. Documentele contin un adevar de necontestat: acela ca justitia de clasa a fost intemeiata pe minciuna si pe abuzul institutionalizat. Este necesar ca cei interesati de istorie sa vada cu propriii ochi cum aratau dosarele proceselor regizate de regimul comunist.
Istorie DocumentPoti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 16 lei Documente ale procesului

Alte carti de care ati putea fi interesati

Documente franceze privind inceputul organizarii exilului romanesc

Documente franceze privind inceputul organizarii exilului romanesc
» editura Vremea | 2003 | 128 pagini
Selectia documentelor si studiu introductiv de Valeriu Florin Dobrinescu si Ion Patroiu Traducerea documentelor: Anca Marcela Nicolae In anii celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o serie de state vest-europene s-a format exilul romanesc antitotalitar, provenit dintr-o majoritate de fosti membri ai personalului diplomatic si consular aflati in strainatate si ramasi in pribegie. Odata cu ...
pret de la 7 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

La capatul iadului. Marturii si documente

La capatul iadului. Marturii si documente
» editura Vremea | 2005 | 304 pagini
Nici unul dintre aceia care au pasit spre libertate, lasand in urma vreo gherla bolsevica, nu se va obisnui vreodata cu mizeria pe care a fost obligat sa o indure si mereu se va mira de faptul ca s-a gasit om sa il supuna ei si de faptul ca el insusi a avut taria sa o rabde. Asa ca fie-i iertata insistenta asupra unor amanunte ce i-au facut viata odioasa intr-o anumita perioada a existentei.
pret de la 17.5 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Teroarea - Documente ale Procesului Iuliu Maniu, Ion Mihalache

Teroarea -  Documente ale Procesului Iuliu Maniu, Ion Mihalache
» editura Vremea | 1999 | 928 pagini
pret de la 32.7 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro