Cultura Civica

Cultura Civica
autor Gabriel A. Almond, Sidney Verba | editura Du Style | 1996 | 391 pagini
Exista carti care forteaza culturii* si indivizii sa-si puna anumite intrebari, dupa cum exista intrebari la care numai anumite carti pot raspunde, intrebarea "Care ar fi cele zece carti pe care le-ati lua cu dumneavoastra pe o insula pustie?" este o modalitate jurnalistica de a-l pune pe individ in situatia de a alcatui o ierarhie axiologica, intrebarea "Cate carti trebuie citite pentru a dezvolta o democratie?" este o modalitate culturala de a determina un popor si pe ai sai politicieni sa constientizeze dificultatea realizarii unui regim democratic, iar raspunsul este: cateva mii de carti. Afirmatia ca ar fi necesara citirea unei biblioteci nu este o ironie, ci exprima o judecata de fapt a teoriei democratiei: cultura politica democratica presupune un nivel extrem de ridicat de educatie, informatie, competenta, fara de care este imposibila participarea complexa pe care o presupune viata politica a unui regim democratic. Oricum, pana la parcurgerea bibliografiei democratiei, exista cateva prioritati. The Civic Culture. Political Attitu-des and Democracy in Five Nations de Gabriel A. Almond si Sidney Verba este unul din primele zece titluri de pe lista lecturilor democratice, deoarece face parte din categoria cartilor care numai ele pot raspunde anumitor intrebari:
Cartea lui Almond si Verba a aparut in 1963, la Princeton Univer-sity Press, in 1965, a aparut la editura Little, Brown & Company, din Boston, editia paperback, prescurtata, in tiraj relativ mare, cea care a devenit cunoscuta in lumea intreaga, beneficiind de numeroase reeditari (ea sta si la baza acestei traduceri in romaneste). Dupa cum aratau autorii, optiunea pentru editia de masa a cartii - care este o versiune condensata a editiei princeps, omitand doar cateva tabele si date statistice, precum si descrierea aparatului metodologic al studiului - a facilitat accesul la carte al unui public mult mai larg decat alte lucrari ale colegilor de breasla.
Diverse

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.Poti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 24.6 lei Cultura Civica

Alte carti de care ati putea fi interesati

Caiet de cultura civica cls VII

Caiet de cultura civica cls VII
» autor Elena Nedelcu | editura ALL | 1999 | 54 pagini
pret de la 5.89 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Cultura Civica/ Antreprenoriala (cl. a X-a)

Cultura Civica/ Antreprenoriala (cl. a X-a)
» autor Chivu I. | editura Sigma | 2008
Descriere - Cultura Civica/ Antreprenoriala (cl. a X-a) Lucrarea de fata este avizata si recomandata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Nr pagini: 80
pret de la 8 lei   -   5 magazine   » Compara pretul »

Furia ingerilor

Furia ingerilor
» autor Sidney Sheldon | editura Orizonturi | 1993 | 575 pagini
Asta se petrecuse cu sapte ani in urma, iar anii care au urmat au fost minunati pentru Michael. Rosa era placuta si incintatoare si il adora, dar Michael stia ca daca ar fi murit sau ar fi plecat de linga el, s-ar fi descurcat si fara ea. Ar fi gasit pur si simplu pe altcineva care sa faca lucrurile pe care le facea ea pentru el. Nu era indragostit de Rosa. Michael nu credea ca este capabil sa ...
pret de la 6 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Legaturi de sange

Legaturi de sange
» autor Sidney Sheldon | editura Miron | 1995 | 493 pagini
Anna Roffe Gassner stia ca nu are voie sa tipe din nou, altfel Walther se va intoarce si o va ucide. Se ghemui intr-un colt al dormitorului, tremurind din tot corpul, fara sa se poata controla si isi astepta moartea. Ceea ce incepuse ca un basm frumos se transformase in groaza si teroare. De foarte mult timp incerca sa evite adevarul: barbatul cu care se casatorise era un maniac criminal.
pret de la 20 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »

Democratia si cultura civica. Cultura civica in Romania

Democratia si cultura civica. Cultura civica in Romania
» autor Elena Nedelcu | editura Paideia
Democratia si cultura civica. Cultura civica in Romania
pret de la 7 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro