100 de minuni din tomate

100 de minuni din tomate
editura Curtea Veche | 2003 | 973-669-026-1
Descriere - 100 de minuni din tomate Titlul original: A 100 legjobb paradicsomos recept Traducator: Erika Weiss Coperta: originala Un fruct din paradis In zilele noastre rosiile au devenit atat de obisnuite, incat sesizam doar lipsa lor, faptul ca au disparut de pe rafturile frigiderului. Aceste fructe rosii, de regula rotunjoare, savuroase, zemoase, placute atat ca aspect, cat si la gust, au devenit indispensabile vietii noastre de zi cu zi. Desi acum 10-20 de ani rosiile erau in exclusivitate legume de sezon, in zilele noastre se pot procura tot timpul anului (ce-i drept, din iarna pana in primavara la preturi destul de ridicate). Rosiile sunt ingrediente de baza in nenumarate feluri de preparate, dau gust majoritatii mancarurilor, iar de multe ori, se intrebuinteaza pentru ornare. De asemenea, sunt extrem de populare, consumate ca atare, ca si fructe. (Doar cine a mai cules rosii coapte presarate cu roua in dimineti racoroase de vara si a gustat din miezul zemos racoritor al fructelor, cunoaste cu adevarat aceasta placere de paradis.) Rosiile sunt neasemuite si datorita echilibrului placut dintre continutul lor de zahar si aciditate, fiind astfel printre putinele fructe care se pot consuma sarate. Echilibrul de aciditate-zahar, continutul optim in fibre si continutul ridicat in vitamine si saruri minerale le confera dreptul de a fi consumate atat pentru mentinerea sanatatii, in alimentatia sportivilor, cat si in regimul alimentar dietetic. Datorita continutului ridicat de apa si a gustului deosebit de placut, rosiile consumate crude sunt satioase: potolesc atat foamea, cat si setea. Insa atat fierte sau prajite (chiar si pe gril) au gust deosebit de bun, iar ghiveciul de vara nu este altceva decat o mancare usoara din ceapa, ardei si rosii. Din fructele necoapte, verzi - asa-zisele gogonele - se pot prepara muraturi foarte gustoase, iar rosiile cocktail, de marimea unei cirese, sunt intrebuintate ca ornament si condiment la unele bauturi cu continut scazut in alcool. Bautura preferata a lui Salvador Dali, celebra Bloody Mary, se prepara, de asemenea, din suc de rosii, adaugand votca si diferite condimente. La fel ca si bucataria frantuzeasca sau italiana, cea romaneasca nu se poate lipsi de acest element pretios. Cultivarea si prelucrarea rosiilor are o veche traditie in Italia: peste tot in lume sunt cautate produsele preparate in fabricile lor de conserve specializate in prelucrarea acestor fructe zemoase. Sarea si piperul se asorteaza bine cu rosiile, dar, in afara de aceste condimente universale, busuiocul este condimentul de baza al preparatelor din rosii. Ca si bucataria frantuzeasca si italieneasca, cea romaneasca are afinitate mare fata de aceasta planta aromatica. De asemenea, se pot prepara diferite feluri de salate din rosii proaspete sau pasta de rosii, cele mai simple doar din rosii, adaugand peste ele apa, otet si zahar dupa gust, eventual ardei gras si ceapa, iar cele mai sofisticate fiind preparate dintr-o mare varietate de legume, verdeturi, otet condimentat si ulei de masline. Pe meleagurile mediteraneene diferitele salate de rosii se consuma la micul dejun, la cina sau ca aperitive. Din tomatele proaspete, stoarse se poate prepara suc de rosii, care apoi se poate condimenta dupa gust cu sare, zahar, piper, busuioc sau alte mirodenii care se preteaza la gustul rosiilor. In Franta si Italia, tari cu traditie in cultivarea si ameliorarea rosiilor, se cultiva o varietate larga de soiuri, avand culori si gusturi diferite: soiuri atat galbene, portocalii, rosii, cat si verzi, portocalii vargate cu rosu, galbene patate cu rosu sau verzi modelate cu rosu, chiar si soiuri purpurii sau de culoarea ciclamei. In culegerea de fata va prezentam 100 de retete din tomate: sosuri, muraturi, sucuri etc., in speranta ca cei amatori de preparate din rosii vor gasi multe retete apetisante; mai mult, avem speranta ca vom reusi sa le atragem atentia si celor care pana acum nu au manifestat un interes deosebit fata de acest fruct intr-adevar minunat. Nr. pagini: 80 / Format: 14 x 20 cm, brosat
Nutritie Si Alimentatie   |   Bucatarie   |   Practice   |   Sfaturi practice   |   Gastronomie   |   Carti pentru copii   |   Diverse   |   Arta culinara   |   Diverse Curtea Veche   |   Dictionare si ghiduri

Cititori nostri au gasit cartea pe Elefant.ro: CLICK AICI

.



Poti gasi cartea si pe siteurile:

lucman.ro 6.65 lei 100 de minuni din tomate
ishop.ro 6.65 lei 100 de minuni din tomate
carteadinraft.ro 6.86 lei 100 de minuni din tomate
librariaonline.ro 7 lei 100 de minuni din tomate
piata-cartii.ro 7 lei 100 de minuni din tomate
superlibrarie.ro 7 lei 100 de minuni din tomate
allinonemedia.ro 7 lei 100 de minuni din tomate
libraria-noastra.ro 7 lei 100 de minuni din tomate
librarie-online.com 7 lei 100 de minuni din tomate

Alte carti de care ati putea fi interesati

100 de minuni din varza

100 de minuni din varza
» editura Curtea Veche | 2005
Descriere - 100 de minuni din varza In zilele noastre sortimentul de varza consumata s-a largit. Multi o consuma chiar si fara carne, ca preparate crude sau in meniuri dietetice. Sunt notiuni relativ noi in bucatarie: varza creata chinezeasca, varza de Bruxelles sau salatele din varza cruda. Varza este un ingredient de baza ideal, fiindca posibilitatile ei de preparare sunt nelimitate. Se poate...
pret de la 6.65 lei   -   4 magazine   » Compara pretul »

100 de minuni rapide

100 de minuni rapide
» editura Curtea Veche | 2004
Descriere - 100 de minuni rapide Titlul original: A 100 legjobb gyors etel Traducator: Pako Iren Coperta: originala Pentru gospodinele zilelor noastre a devenit un dicton expresia "nu am timp sa gatesc". Dar de gatit trebuie sa gatesti - oricat de minunat ar fi bufetul de incinta de la locul de munca sau scoala, sau un restaurant tip "occidental" pe drumul spre casa. Atmosfera intima de la o ma...
pret de la 6.65 lei   -   7 magazine   » Compara pretul »

100 de minuni din miere

100 de minuni din miere
» autor * * * | editura Editura Curtea Veche | 2004 | 80 pagini
Fiecarui urs ii place mierea - si copiii de gradinita stiu acest lucru. Si noua, oamenilor mari, ne place, deci ursii nu sunt singurii care se pricep la miere. Stramosii nostri au fost morti dupa aceasta delicatesa, si incercau sa ajunga la ea chiar cu riscul vietii. Se catarau in copaci la mare inaltime ca sa ajunga la comoara fluida aurie, sclipitoare, ascunsa in scorburile albinelor salbatic...
pret de la 6.65 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro