LA PORTILE ORIENTULUI

LA PORTILE ORIENTULUI
autor Boris Craciun | editura Editura Portile Orientului | 368 pagini
Prezentare: Legenda nemuritoare a celor noua si cu Penes zece, plecati din Vaslui la Razboiul de Independenta, sub Principele Carol I.
Romanul de fata se afla la a II-a editie, revazuta si adaugita, dupa 28 de ani de la prima editie, aparuta la Editura Junimea din Iasi, in 1980. Pentru prima data, intr-o lucrare de beletristica, figura luminoasa a Principelui Carol este zugravita de autor in mod realist, respectandu-se adevarul istoric, fara caricaturizarea tendetioasa a domnitorului nostru de origine germana, asa cum procedasera slujitorii antimonarhisti ai literaturii dogmatice socialiste.
Istorie   |   Istoria romanilor   |   Carti pentru copiiPoti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 16.5 lei LA PORTILE ORIENTULUI
libraria-noastra.ro 17 lei La Portile Orientului
allinonemedia.ro 17 lei La Portile Orientului

Alte carti de care ati putea fi interesati

Taciturnul

Taciturnul
» autor Boris Craciun | editura Editura Portile Orientului
Prezentare: Roman de dragoste, penduland intre introspectie si actiune, Taciturnul ne dezvaluie o alta dimensiune a prozei lui Boris Craciun: fictiunea de sorginte reala, pe un substrat mitic fascinant, venind din legendele si viatta aparte a omului de la munte. Protagonistul Emil, tanar educat de mentorul sau Vanghele, dupa preceptele din tratatul clasic "Emil" al lui J. J. Rousseau, e un pers...
pret de la 17 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

Faimosii inventatori si descoperirile lor epocale

Faimosii inventatori si descoperirile lor epocale
» autor Boris Craciun, Oana Daniela Craciun | editura Editura Portile Orientului | 216 pagini
Prezentare: Cl. III-VIII, despre mari matematicieni, fizicieni, chimisti, biologi, astronomi, inventatori care au influentat istoria omenirii. Savantii lumii si descoperirile lor practice din Antichitate pana astazi. Cand si cum s-a descoperit: radioul, televiziunea, motorul diesel, fotografia, automobilul, sibmarinul, avionul, bomba atomica, penicilina, calculatorul, internetul, ADN-ul, rachet...
pret de la 10 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Intamplari extraordinare cu ursi, lupi, vulpi, iepuri

Intamplari extraordinare cu ursi, lupi, vulpi, iepuri
» autor Boris Craciun, Oana Daniela Costin Craciun | editura Editura Portile Orientului | 176 pagini
Prezentare: Enciclopedie scolara din serialul Planeta animalelor, cu nr. XIII. Descriere, obiceiuri, mod de viata, povesti, curiozitati. Totul despre urs. Grizzly - zoovedeta americana; Baieti crescuti de ursi; ursul polar, ursuletul koala, familia ursuletilor spalatori. Totul despre lup. De ce urla lupii? Fiarele padurii - prietenii mei; Piept-Alb, de Mina Lozanu.
pret de la 11 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Vine iarasi Mos Craciun

Vine iarasi Mos Craciun
» autor Boris Craciun | editura Editura Portile Orientului
Prezentare: Cartea sarbatorilor de iarna. Datini, poezii, colinde, plugusoare, sorcove etc. Craciunul la romani si la alte popoare. Buchet de poezii pentru copii. Cele mai frumoase colinde. Plugusoare, sorcove, Capra, Cerbul, Ursul, Irozii. Un Craciun de nota zece.
pret de la 10 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »

St. O. Iosif - Pagini alese

St. O. Iosif - Pagini alese
» autor Boris Craciun, Daniela Craciun | editura Editura Portile Orientului
Prezentare: Din cuprins: Copilaria viitorului poet, Versuri (1897), Patriarhale (1901), Poezii (1901-1902), Cantece si balade, Credinte (1905), Cantece (1912), Talmaciri (1909), Pagini de proza.
pret de la 11 lei   -   2 magazine   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro