ECDL CD1 (curs multimedia interactiv pe CD-ROM)

ECDL CD1 (curs multimedia interactiv pe CD-ROM)
editura Isa Multimedia | 2006
(CD autorizat de ECDL Romania)

ECDL provine de la European Computer Driving Licence, adica Permisul European de Conducere a Computerului si reprezinta un program de acreditare a nivelului de calificare in utilizarea calculatorului.
Certificarea ECDL este recunoscuta in Europa si la nivel international, atestand cunostinte medii sau avansate in utilizarea calculatorului personal si a aplicatiilor uzuale care ruleaza pe acesta.
Cunostintele necesare pentru a obtine permisul ECDL sunt grupate pe sapte module, iar acest prim CD din set trateaza modulele 1 & 2 ale programei1. Concepte de baza ale tehnologiei informatiei (TI)
2. Utilizarea calculatorului si administrarea fisierelor

Modulul 1 prezinta conceptele de baza ale tehnologiei informatiei - TI pe scurt: ce este un calculator si care sunt componentele sale, notiunile de "hardware" si "software", cateva informatii extrem de utile despre consumabilele aferente componentelor hardware, ce tipuri de software sunt necesare, cum stocam informatiile in cadrul calculatorului, ce este o retea si cum se lucreaza in cadrul unei retele, ce este Internet-ul si de ce este un subiect de actualitate prezent in toate domeniile de activitate, cum pot fi protejate informatiile personale stocate pe un calculator si care sunt pericolele la care pot fi expuse, care este impactul TI in viata de zi cu zi.
In cadrul celui de-al doilea modul este prezentat concret modul de lucru pe un calculator personal care are instalat sistemul de operare Microsoft Windows. Windows este un sistem de operare extrem de popular, care a cunoscut mai multe versiuni de-a lungul timpului. Desi ultima versiune de Windows pentru calculatoare personale este Windows XP, versiunile anterioare sunt nnca instalate si utilizate cu succes, de aceea pe acest CD sunt oferite informatii nu numai despre Windows XP, dar si despre versiunile precedente - Windows 95, Windows 98, Windows Me. In general, este prezentat modul de lucru general valabil pentru toate versiunile Windows, iar acolo unde apar diferente notabile, acestea sunt mentionate.
Primele lectii ofera informatii despre pornirea si oprirea echipamentului de calcul, dupa care se trece la lucrul sub Windows: cum arata inferfata de lucru Windows, care sunt obiectele de lucru cel mai des utilizate, cum lucram cu mouse-ul si cu ferestrele din Windows, ce sunt folderele si ce operatii putem efectua asupra lor, ce sunt fisierele si ce operatii putem efectua asupra lor, la ce sunt utile aplicatiile Windows Explorer si My Computer, lucrul cu fisiere in cadrul aplicatiei WordPad, lucrul cu arhive comprimate, pregatirea si utilizarea dischetelor si a hard-discului, obtinerea asistentei tehnice utilizand facilitatea Help, folosirea imprimantei in vederea tiparirii. Ultimile lectii trateaza partea de administrare a sistemului de operare Windows: instalarea/dezinstalare aplicatiilor, personalizarea interfetei si a modului de lucru sub Windows, protectia contra virusilor informatici.
Lectiile din cadrul cursului pot fi de mai multe tipuri:
prezentare teoretica, prin pagini interactive, realizate cu ajutorul animatiilor si al clipurilor audio;
prezentarea modului de lucru, prin intermediul filmelor insotite de clipuri audio;
simulari, care permit utilizatorului sa imite modul de lucru sub aplicatia/aplicatiile prezentate in cadrul cursului.Poti gasi cartea si pe siteurile:

librarie.net 17.43 lei ECDL CD1 (curs multimedia interactiv pe CD-ROM)

Alte carti de care ati putea fi interesati

Abecedar interactiv

Abecedar interactiv
» editura ISA MULTIMEDIA | 2006
Il stiti pe Musetel? Este protagonistul filmului "Secretul motanului Musetel". El va fi ghidul vostru prin lumea literelor poznase, care poarta hainute si fac giumbuslucuri. Fara indoiala va veti imprieteni cu toate literele mari si mici, de mana si de tipar, pentru ca apoi sa va jucati "uneste-punctele", sa le colorati frumos si sa le grupati in silabe si cuvinte, dupa cum va indica desenele. ...
pret de la 11.9 lei   -   3 magazine   » Compara pretul »

Portita. Rascruce de tarm si taram (CD multimedia)

Portita. Rascruce de tarm si taram (CD multimedia)
» autor Razvan Voiculescu | editura Humanitas Multimedia | 2008
La fiecare revedere a traseului Periboina - Portita - Periteasca - Perisor descoperim bizarul amalgam intre salbaticia naturii si urmele unui inceput de civilizatie pe care incerc, in cei 45 de kilometri strabatututi de multe ori cu motocicleta, sa-l imortalizez in toata frumusetea lui (Razvan Voiculescu). Portita - Rascruce de tarm si taram este o aplicatie multimedia offline ce ruleaza pe pl...
pret de la 40.5 lei   -   6 magazine   » Compara pretul »

Magazin MULTIMEDIA interactiv 01

Magazin MULTIMEDIA interactiv 01
» editura InfoMedia Pro
Un reportaj MULTIMEDIA pentru a descoperi un loc, un sport, o pasiune, o meserie... Aceasta serie de CD-uri multimedia reprezinta o sansa pentru ca elevii sa interactioneze cu materiale, resurse si informatii ale generatiei lor. Profesorii inovatori si elevii lor impartasesc o relatie unica. Cu cat mai creative sunt lectiile dumneavoastra, cu atat mai interesantidevin elevii si cu atat de...
pret de la 22.34 lei   -   1 magazin   » Compara pretul »
» Edituri
» Contact


© piticipecreier.ro